ΓεΣΥ: Εγκρίθηκαν οι εγγυήσεις για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια – Θετική η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΙΝ [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Υπουργικό ενέκρινε εγγυήσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Θετικά προχωρούν οι εξελίξεις στο μέτωπο της Υγείας για την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ τον Ιούνιο του 2020.

Μετά το «πράσινο» φως που έδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)  για να προχωρήσει σε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με τις ιδιωτικές κλινικές για την ένταξη τους στο ΓεΣΥ, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι κλινικάρχες.

Συγκεκριμένα, κατά την έγκριση της πρότασης του ΟΑΥ για το πλαίσιο ένταξης των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο Σύστημα, ο ΠΑΣΙΝ ζήτησε να τους δοθούν εγγυήσεις που να τους διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους στο ΓεΣΥ.

Προκειμένου να κατευναστούν οι ανησυχίες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, έθεσε κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση εγγυήσεων η έχει εγκριθεί.

Πρόκεται για ένα κονδύλι ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμπεριληφθεί προϋπολογισμό του Υπ. Υγείας και όχι σε αυτό του ΟΑΥ, και θα δοθεί ως χορηγία στον Οργανισμό μόνο σε περίπτωση που αυτό το κονδύλι χρειαστεί.

Οι εν λόγω εγγυήσεις θα ισχύουν μέχρι το 2022, όπως αναφέρεται στο μνημόνιο συναντίληψης του ΟΑΥ.Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.