Υπ. Μεταφορών στον ΑΝΤ1: Επεξεργάζονται τροποποιήσεις στο σχέδιο απόσυρσης μεταχειρισμένων οχημάτων

Δείτε πόσα είναι η επιδότηση για την απόσυρση καινούριου οχήματος...

Το Υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται τροποποιήσεις στο σχέδιο απόσυρσης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Με τις συγκεκριμένες αλλαγές θέλουν να εντάξουν στο σχέδιο τόσο τα μεταχειρισμένα οχήματα, όσο και άλλα είδη οχημάτων, όπως τις μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Καρούσο ίσως να γίνει ένα νέο, ξεχωριστό σχέδιο, ειδικά για αυτές τις αλλαγές που θέλουν να περάσουν.

Η επιδότηση απόσυρσης για καινούργιο όχημα σε συνδυασμό με απόσυρση, ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ για καινούριο ηλεκτρικό η επιδότηση ανέρχεται στις 5.000 ευρώ και επιπρόσθετα 2.000 χιλιάδες εάν υπάρξει παράλληλα απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Όσον αφορά την απόσυρση μεταχειρισμένων οχημάτων, ο κ. Καρούσος είπε ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα τα οποία επεξεργάζονται ακόμα, αλλά μάλλον το ποσό  επιδότησης για την απόσυρση θα κυμαίνεται γύρω στα 1000 ευρώ.

Εντός των ημερών, αναμένεται να αποφασιστεί αν το σχέδιο θα σταλεί στο Υπουργικό ή αν θα γίνει ένα ξεχωριστό σχέδιο για επιδότηση απόσυρσης μεταχειρισμένων οχημάτων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι το κονδύλι παραμένει το ίδιο και το Υπουργείο Μεταφορών θα προσπαθήσει να το «μοιράσει» με δίκαιο τρόπο.Στέφανη Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.