Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Όλα ανοικτά για αλλαγές στο θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο [ΒΙΝΤΕΟ]

Ολα ανοιχτά για ενδεχόμενες αλλαγές στις εξετάσεις των τετραμήνων. Από το στούντιο του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο θεσμός αξιολογείται και θα ακολουθήσει διάλογος με εκπαιδευτικούς, γονείς και νομοθέτες. Στο μεταξύ την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Προϊστάμενου Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων ανά τετράμηνο γνωστοποίησε ο Σπύρος Αντώνελλος.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου αναμένει το Υπουργείο Παιδείας, για να προωθήσει ενδεχόμενες αλλαγές στο θεσμό που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος.

Από το στούντιο του ΑΝΤ1 και την εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με γονείς και μαθητές καταγράφει τα δεδομένα που προέκυψαν με την ολοκλήρωση του πρώτου τετράμηνου και ακολούθως, μέσα από διάλογο, θα εξεταστούν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις.

«Υπάρχει και η βεβαιότητα ότι κάποια πράγματα στη νομοθεσία πρέπει να τα αναπροσαρμόσουμε. Θα συζητήσουμε με εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και τους νομοθέτες που έχουν κάνει αυτή τη νομοθεσία», ανάφερε ο κ. Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η όλη κατάσταση σχετικά με τις εξετάσεις των τετραμήνων πρέπει να αποδραματοποιηθεί για το καλό των παιδιών τονίζοντας ότι ο θεσμός αξιολογείται και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα ζυγίσουν όλα τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε δε, πως «το πότε θα γίνονται οι εξετάσεις, αν έκαναν απουσίες τα παιδιά για να κάνουμε ένα συνολικό πλαίσιο που θα εξυπηρετεί παιδιά και μαθητές και να είναι αποδοτικό».

Την ίδια ώρα οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου εξουσιοδότησαν την ΠΣΕΜ να κλιμακώσει τα μέτρα της με στόχο την κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων. Αύριο και μετά τις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Λάρνακα και Πάφο η οργάνωση των μαθητών θα ανακοινώσει την απόφαση της για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Στο μεταξύ την πρόθεση να αποχωρήσει από τη θέση του Προϊστάμενου Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων, θέση η οποία δεν είναι θεσμοθετημένη, γνωστοποίησε ο Σπύρος Αντώνελλος και ως αιτία επικαλείται αναφορά του Υπουργού Παιδείας ότι δεν χρειαζόταν να υπάρχει η Υπηρεσία.

«Σαφώς απογοητευμένος από μια τέτοια δήλωση του νέου μας Υπουργού, δήλωσα στον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ότι δεν θα συνεχίσω να προΐσταμαι καμιάς Υπηρεσίας ‘’αχρείαστης’’ κι επομένως τα καθήκοντα συντονισμού για την πορεία και τις εξετάσεις του Β' Τετραμήνου, είναι καλό να ανατεθούν στο Υπουργείο. Aλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος», ανάφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Αντωνέλλος.

Ο Υπουργός Παιδείας σχολίασε στον ΑΝΤ1 ότι κακώς αναλώνονται όλοι σε συζήτηση περί τετραμήνων και χάνουν την ουσία που είναι το καλό των μαθητών, χωρίς να σχολιάσει τα περί αποχώρησης.

Νωρίτερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν οι προοπτικές και τα προβλήματα που αφορούν στον τομέα της παιδεία.

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, θα ασκούμε κριτική εκεί και όπου πρέπει για να πετύχουμε το στόχο που είναι η βελτίωση της ποιότητας παιδείας στον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι σήμερα άρχισαν και οι εγγραφές των μαθητών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Η διαδικασία εγγραφής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.