Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Εκθέτει την ΚΟΠ η Βουλή για σοβαρές διακρίσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Τις στολές της εθνικής αντρών ποδοσφαίρου, αναγκάζονται να φορούν οι παίκτριες της γυναικείας εθνικής ομάδας.

Απίστευτα και όμως αληθινά, όσα ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή και στις καταγγελίες για σοβαρότατες δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος της γυναικείας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Σκεύη Κουκουμά, που ενέγραψε το θέμα, η ομοσπονδία έκρινε ότι δεν χρειαζόταν να προχωρήσει στην αγορά στολών για τις παίκτριες της γυναικείας ομάδας, ενώ είχε και μία φαεινή ιδέα πως θα ξεπερνούσαν τις πολικές θερμοκρασίες στην Φινλανδία κατά τη διάρκεια του αγώνα των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχουν στολές για τις γυναίκες και αναγκάζονται να φορούν αντρικές στολές, τις οποίες δένουν με λουριά. Ακόμη και σε αγώνα στην Φιλανδία, κλήθηκαν οι γυναίκες να αγοράζουν από μόνες τους ισοθερμικές εσωτερικές στολές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κα. Κουκουμά.

Όπως αναφέρθηκε στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων δικαιωμάτων, τα ποσά για επιδόματα και οδοιπορικά για τις γυναίκες, είναι εξωφρενικά χαμηλότερα, από εκείνα στην εθνική αντρών. Με τη δικαιολογία, ότι η γυναικεία εθνική ομάδα, δεν έχει τα ανάλογα έσοδα.

«Ανεξάρτητα με τα έσοδα, θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση», τόνισε η Επίτροπος Ισότητας των φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφιτίδης, είπε ότι «όντως υπάρχει διάκριση εναντίον των γυναικών και πως θα πρέπει άμεσα η ΚΟΠ να αλλάξει τους κανονισμούς και να πάρει μέτρα ούτως ώστε να υπάρχει ισότητα και μεγαλύτερη δικαιοσύνη για τις γυναίκες».

«Η ΚΟΠ σε κάθε κλήση ποδοσφαιριστή για έναν αγώνα της Εθνικής τον αποζημιώνει με ένα ποσό των 700 ευρώ ενώ για τις ποδοσφαιρίστριες το ποσό ανέρχεται μόλις στα 75 ευρώ. Ακόμα και στο θέμα των προπονήσεων, η Εθνική γυναικών κάνει προπονήσεις σε γήπεδα 2ης κατηγορίας», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, Μαριέλα Αριστείδου.

Η αν. πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ανάφερε με τη σειρά της πως «Ο ΓΓ της ΚΟΠ και αρμόδιος για το γυναικείο ποδόσφαιρο, Φοίβος Βάκης, απέφυγε να αναφερθεί στις καταγγελίες που ακούστηκαν, σημειώνοντας πως η Ομοσπονδία ενδιαφέρεται και προωθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο».

«Έχουμε θέσει τις θέσεις μας και έχουμε ακούσει τις προτροπές της Επιτροπής της Βουλής τις οποίες θα μεταφέρω στο ΔΣ της ΚΟΠ με απώτερο σκοπό να αλλάξουμε εκεί που χρειάζεται και να προωθήσουμε αυτό το άθλημα ακόμα περισσότερο», δήλωσε  ο γ.γ. της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκης.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων δικαιωμάτων μεταξύ αντρών και γυναικών, κάλεσε την ΚΟΠ να στηρίξει έμπρακτα το γυναικείο ποδόσφαιρο.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.