Ακιντζί: Η συμφωνία για τον East Med με βάση πολιτικά κριτήρια και όχι οικονομικά συμφέρουσα

Η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί πλέον ανάγκη μόνο για την Κύπρο αλλά για την περιοχή, κατέληξε ο Ακιντζί.

Η συμφωνία για τον East Med αποφασίστηκε λόγω πολιτικών ανησυχιών, αντίθετα με τις γεωγραφικές πραγματικότητες και χωρίς να είναι οικονομικά συμφέρουσα, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας σήμερα στην Αθήνα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι ο αγωγός από το Ισραήλ, στην «νότια Κύπρο» - κατά την έκφρασή του – και από κει στην Κρήτη και την Ελλάδα για να φτάσει τελικά στην Ιταλία, είναι πολύ μακρύτερος και πολυδάπανος σε σχέση με άλλες εναλλακτικές.
 

Το θέμα αυτό, που γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί στην επικαιρότητα παρά τις αντίθετες απόψεις ειδικών, δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, όπως έγινε ακριβώς και με το να γίνει μέλος της ΕΕ μόνο η «νότια Κύπρος», υποστήριξε ο κ. Ακιντζί.
 
Η πολιτική ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει με αμοιβαία βήματα, ωστόσο η γεωγραφία δεν μπορεί να αλλάξει, είναι αδύνατον, συνέχισε ο Τ/κ ηγέτης λέγοντας ότι είναι αδύνατον να αποκλειστούν οι Τ/κ και η Τουρκία από την ενεργειακή ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να εξεύρουν τον τρόπο να επωφεληθούν από κοινού από τους ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο και να τους χρησιμοποιήσουν μαζί σε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας. Και αυτό θα γίνει «στον δρόμο της λογικής, με μια λογική συμφωνία και εν τέλει με την λύση του Κυπριακού».
 
Για ακόμη μια φορά γίνεται αντιληπτό ότι η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί πλέον ανάγκη μόνο για την Κύπρο αλλά για την περιοχή, κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.