Ακιντζί: Η επίλυση του Κυπριακού είναι σημαντική όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την περιοχή

Η δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού αποτελεί ανάγκη όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την περιοχή, είπε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι μια λύση στην οποία να είναι δυνατή η πολιτική ισότητα και η ενεργός συμμετοχή στις αποφάσεις, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Αναφερόμενος στη συνάντηση στο Βερολίνο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση, λέγοντας ότι αν επιδειχθεί η απαραίτητη πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα από όλους τότε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ομιλία του σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «προεδρικό» για τα ΜΜΕ ο κ. Ακιντζί είπε ότι μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα που να είναι κερδισμένοι όλοι αντί μιας φόρμουλας που όλοι να είναι χαμένοι και για τον λόγο αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ευκαιρίες που υπάρχουν.

Αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα του 2004 και στη Διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά λέγοντας ότι ο λόγος αποτυχίας αυτών των δύο ευκαιριών δεν οφείλεται στη στάση της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι η φόρμουλα για να αντιμετωπιστούν  τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι  «από τις κρίσεις μπορεί να δημιουργηθεί χειρότερο μέλλον αλλά μπορούν (οι κρίσεις) να δημιουργήσουν και ευκαιρίες για επίλυση προβλημάτων».

Ευχήθηκε όπως το 2020 να είναι ένα έτος όπου οι κρίσεις μετατραπούν σε ευκαιρίες.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.