Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Τοπική αυτοδιοίκηση: Αναταραχή επικρατεί και μεταξύ των κοινοτήτων

Πυρετός διεργασιών στους εμπλεκόμενους φορείς, για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά τις γιορτές, ο Υπουργός Εσωτερικών θα συνεχίσει τις επαφές του για να ολοκληρωθούν τα νομοσχέδια της τοπικής αυτοδιοίκησης και να κατατεθούν στη Βουλή με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

*των Νεοκλή Νεοκλέους και Δημήτρη Κώστα

Μακρά συνάντηση με την Επίτροπο Νομοθεσίας, Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέττου, είχε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με τους δύο να διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον Γενικό Εισαγγελέα, με στόχο την αρτιότερη δυνατή συγγραφή του νομοσχεδίου που αφορά στη συμπλεγματοποίηση των Δήμων.

Όπως υπέδειξαν αρμόδιες πηγές στον ΑΝΤ1 η συμπλεγματοποίηση Δήμων δεν είναι το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί τους αρμόδιους.

Η συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών αποτελεί δύσκολο γρίφο, καθώς αυξάνονται δραματικά οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι Δήμοι με τη νέα τους μορφή.

Γεγονός που προκαλεί προβληματισμούς κατά πόσο η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα με την ψήφισή της ή θα πρέπει να δοθεί περίοδος χάριτος μέχρι να στηθούν οι υποδομές για τις συμπλεγματοποιημένες υπηρεσίες.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι εν εξελίξει νομοπαρασκευαστικές εργασίες θα επιφέρουν αποτελέσματα σύντομα.

Αναμπουμπούλα επικρατεί, την ίδια ώρα, και μεταξύ των κοινοτήτων για το νομοσχέδιο που τις αφορά και το οποίο επίσης τυγχάνει νομοτεχνικού ελέγχου.

Ως γνωστόν, 50 από τις 350 κοινότητες που θα αποτελέσουν τα 37 νέα κοινοτικά συμπλέγματα τελικά θα συμπλεγματοποιηθούν με Δήμους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων, Ανδρέα Κιτρομηλίδη, αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις μισές από τις κοινότητες, 20 συμφωνούν, ενώ 5 δεν έχουν ακόμα αποφασίσει.

Η Ένωση Κοινοτήτων θα έχει επαφές και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ θα μεσολαβήσει για να βρεθεί η χρυσή τομή και μεταξύ των ιδίων των κοινοτήτων.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.