Βολές του Προέδρου για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποπεράτωση έργων [ΒΙΝΤΕΟ]

Λάβρος ήταν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά των γραφειοκρατικών διαδικασιών για εκτέλεση έργων δημόσιων επενδύσεων. Κατά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το Metropolis Mall στη Λάρνακα, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Βουλή θα στηρίξει την τροποποίηση της νομοθεσίας για συντομότερη παραχώρηση αδειών οικοδομής.

Αδιανόητες χαρακτήρισε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για την αδειοδότηση δημόσιων επενδύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε χαιρετισμό στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Metropolis Mall στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για νομοθεσίες που ισχύουν από πριν το 1960

«Διαβάζοντας ότι το Metropolis Mall θα είναι έτοιμο το 2020 και βλέποντας τι γίνεται μέσα από τις δημόσιες προσφορές και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο δημόσιο, ειλικρινά είναι ή για να απογοητεύεσαι ή κυριολεκτικά να λες πού επιτέλους και τι επιτέλους επιβάλλεται πλέον να γίνει για να υπάρξει επιτάχυνση των έργων των δημοσίων επενδύσεων. Είναι αδιανόητες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται. Είναι αδιανόητο να έχουμε ακόμα νόμους προ του 1960 για να καθορίζουν την αδειοδότηση, την εκτέλεση έργων κλπ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στηρίξουν το νομοσχέδιο για καθιέρωση του one stop shop.

Ο Πρόεδρος σημείωσε πως «κανένας επενδυτής δεν είναι αποφασισμένος να εγκλωβίσει κεφάλαια αναμένοντας πότε κάποιοι στη Δημόσια Υπηρεσία θα θελήσουν να κινήσουν τον τροχό ώστε να αδειοδοτηθούν τα έργα ώστε να μπορεί ο επενδυτής να ελπίζει και στην επένδυση και σε σύντομη απόδοση των κεφαλαίων του. Η προσπάθεια μας είναι να εκσυγχρονίσουμε αυτό το κράτος».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει έργα συνολικού κόστους 76 εκατομμυρίων ευρώ στη Λάρνακα. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Acsion, της Κυπριακής ιδιοκτησίας εταιρείας από τη Νότιο Αφρική που προχωρεί με την επένδυση του Metropolis Mall, Κυριάκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η εταιρεία του ήρθε για να μείνει.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Acsion, Κυριάκος Αναστασιάδης, «θα γίνουν πολύ περισσότερες επενδύσεις εκτός από αυτήν εδώ. Είμαστε διατεθειμένοι και έχουμε προϋπολογισμό να χρησιμοποιήσουμε πολύ περισσότερα χρήματα για να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερες επενδύσεις».

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προκάλεσε τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, αφού όπως αναφέρουν θα δεχθούν πλήγμα από τη λειτουργία του Mall.
Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.