Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Απολογισμός ΟΚΥπΥ: Ανυπόστατες φήμες τα περί ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων

Ένας χρόνος λειτουργίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Σε απολογισμό του έργου που έχει επιτελεστεί, προέβη σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ Μάριος Παναγίδης.

Την πρώτη συνέντευξη τύπου, από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του οργανισμού κρατικών υπηρεσιών υγείας, παραχώρησε ο Μάριος Παναγίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Οργανισμού και συμπλήρωσης έξι μηνών από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. 
 
Ο νέος πρόεδρος δήλωσε του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Μάριος Παναγίδης έκανε έναν ευρύτερο σχολιασμό επί του θέματος, αναφέροντας πως η μετάβαση στο νέο καθεστώς δεν δημιουργεί μόνο  νέες προκλήσεις για τον Οργανισμό, ο οποίος πρέπει να παρέχει ανταγωνιστικές υπηρεσίες, αλλά και για τους ιατρούς, ειδικότερα στο στάδιο αυτό, των αλλαγών.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως οι ενέργειες του οργανισμού είναι πολλαπλές και πολυεπίπεδες ενώ στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά και κατ επέκταση να αποτελούν την πρώτη επιλογή των Κυπρίων ασθενών αλλά και των ιατρών.
Ο κ. Μάριος Παναγίδης, αναφέρθηκε σε μέρος των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν και συγκεκριμένα είπε: ’’Μέρος των ενεργειών αυτών αφορά σημαντικές επενδύσεις σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και για αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Στο σύνολο για το 2020 έχει προβλεφθεί δαπάνη συνολικά ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ. ‘’

Σύμφωνα με τον κ Παναγίδη, με την έναρξη της 2ης φάση του ΓΕΣΥ, θα ληφθούν υπόψη και τα κίνητρα για τους ειδικούς γιατρούς που έχουν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην ενδονοσοκομειακή φροντίδα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως τα κίνητρα είναι επιπλέον των απολαβών που ήδη λαμβάνουν. 

Κλείνοντας, τόνισε ότι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι φήμες ανυπόστατες και κακόβουλες.

*Του Δημήτρη Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.