Φωνάζουν για υποστελέχωση και απαξίωση οι κυβερνητικοί γιατροί [ΒΙΝΤΕΟ]

*του Δημήτρη Κώστα

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 μέχρι και τις 11:00 προχώρησαν οι κυβερνητικοί γιατροί μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών και Παγκύπριας Συντεχνίας Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Το Διοικητικό Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενέκρινε σε συνεδρία του σχέδιο κινήτρων για τους ειδικούς γιατρούς, το οποίο, ωστόσο, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) το έχει απορρίψει στην ολότητά του. 

Η χθεσινή πρόταση του ΟΚΥπΥ για τα οικονομικά κίνητρα δεν ικανοποίησε την ΠΑΣΥΚΙ, η οποία θα εξηγήσει σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη τους λόγους, που απορρίπτει την πρόταση. 

Ενώ οι γιατροί της ΠΑΣΥΔΥ δήλωσαν ότι θα μελετήσουν όλα τα δεδομένα και θα λάβουν στη συνέχεια τις αποφάσεις τους. 

Ωστόσο οι ιατροί προσήλθαν στα ιατρεία τους στις 11 η ώρα με τους ασθενείς να περιμένουν στην ουρά μέχρι και 3 ώρες, ακόμα και αυτοί που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού. 

Ενώ παράλληλα τους είχαν καλέσει για επιβεβαίωση της επίσκεψης τους δεν τους ενημέρωσαν για την στάση εργασίας των ιατρών με αποτέλεσμα να περάσουν πολλές ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας γιατί δεν ήθελαν να χάσουν τη σειρά τους. Υπήρχαν όμως και ασθενείς οι οποίοι συμφωνούν με την απεργία των ιατρών, αφού όπως μας είπαν βρίσκουν τα αιτήματα των ιατρών δίκαια. 

Παρόλα αυτά υπήρχαν και ιατροί μέλη της ΠΑΣΥΔΥ οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην απεργία και προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους. 

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρης Κούμας, ανέφερε, ότι η ΠΑΣΥΚΙ αναγκάστηκε ως κραυγή αγωνίας να προβεί στη σημερινή στάση εργασίας. 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.