Κλιματική Αλλαγή: «Αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα σήμερα, αύριο δεν θα έχουμε πλανήτη» [ΒΙΝΤΕΟ]

Μέχρι το 2050 η Ευρώπη πρέπει να γίνει κλιματικά Ουδέτερη.

Η Κλιματική Αλλαγή είναι πλέον γεγονός και όχι κάτι μελλοντικό ή μακρινό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από όλα τα έντονα φυσικά καιρικά φαινόμενα που βλέπουμε να συμβαίνουν πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια.

Ο Επικεφαλής Γραφείου ΕΕ στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», και τόνισε τη σημασία μιας κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης, η οποία θα λειτουργεί προς όφελος του πλανήτη, θα τον προστατεύει και δε θα τον καταστρέφει.

Όπως ανάφερε ο κ. Παπαδόπουλος, τα ημίμετρα δεν μπορούν να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή. «Χρειάζεται μια τεράστια αλλαγή στην οικονομία, στη βιομηχανία, στον τρόπο που κινούμαστε, στον τρόπο που κτίζουμε και θερμαίνουμε τα σπίτια μας, ούτως ώστε εμείς σαν Ευρώπη να μην αφήνουμε κανένα αποτύπωμα στο περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε για κάποια δραστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο Ευρώπης, αν θέλουμε να σωθεί ολόκληρος ο πλανήτης. Συγκεκριμένα, πρότεινε, αλλαγή στα μέσα μετακίνησης, όπως για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που σήμερα λειτουργεί με καύσιμα, σε βάθος χρόνου θα πρέπει να είναι ηλεκτρικό ή να κινείται με κάποιο άλλο καύσιμο, το οποίο δεν είναι ρυπογόνο.

Επίσης, τα σπίτια που δεν είναι μονωμένα χάνουν πάρα πολλή ενέργεια. «Άρα, εξήγησε, αν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κτίζουμε τα σπίτια, τότε θα είναι πολύ πιο ενεργειακά».

«Χρειάζεται ουσιαστικά οι κυβερνήσεις να κάνουν έναν «μετασχηματισμό της οικονομίας» - από γραμμική οικονομία όπου ό,τι αγαθό χρησιμοποιούσαμε μετά το πετούσαμε σε μία απανθρακοποιημένη - κυκλική οικονομία, όπου τίποτα δεν πετιέται και όλα πλέον θα ανακυκλώνονται», υπογράμμισε.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τον στόχο η Ευρώπη να καταστεί μέχρι το 2050 Κλιματικά Ουδέτερη:


Στέφανη Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.