Ένωσαν δυνάμεις και διαμαρτυρήθηκαν έξω από Υπ. Εργασίας και Προεδρικό οι Οργανώσεις Αναπήρων [EIKONEΣ+ ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκέντρωση έξω από το προεδρικό πραγματοποίησαν το πρωί άτομα με αναπηρίες. Διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπιση που έχουν από το Κράτος, αλλά και για τα προβλήματα τους που παραμένουν άλυτα.

Σωρεία παραπόνων έχουν από την πολιτεία οι ανάπηροι της Κύπρου.

Άτομα από τριάντα οργανώσεις συγκεντρώθηκαν το πρωί στον κυκλικό κόμβο, έξω από το προεδρικό, σε μία ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπήρων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα άτομα με αναπηρίες διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τη μείωση των κονδυλίων που παραχωρεί το κράτος σε επιδόματα, αλλά και για την αποτυχία της πολιτείας να κατηγοριοποιήσει ορθά τις αναπηρίες που υπάρχουν για σκοπούς επιδομάτων.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Παγκύπριας Συμμαχίας για την αναπηρία, Χριστάκης Νικολαϊδης, υπήρξε άτομο που ενώ το καθόρισαν μια φορά μέτρια, μετά του είπαν είναι σοβαρή και μετά ότι είναι ήπια.

«Δηλαδή, σημείωσε, είχαμε τρεις διαφορετικές αξιολογήσεις. Το σύστημα που ακολουθείται είναι μη επιστημονικό. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται δε συνάδουν ώστε τα άτομα με αναπηρίες, δεν οδηγούν σε δικαιώματα αλλά περιορίζουν τα δικαιώματα».

Αντιπροσωπεία των ατόμων με αναπηρίες συναντήθηκαν με το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεξιωθεί αντιπροσωπεία των ανάπηρων, μαζί με πέντε υπουργούς, στις 18 Δεκεμβρίου. Θα είναι πολιτικής υφής και θα ληφθούν αποφάσεις.»

Της διαμαρτυρίας στο Προεδρικό προηγήθηκε συγκέντρωση γονέων παιδιών με αναπηρίες έξω από το Υπουργείο Εργασίας, για τον αποκλεισμό των παιδιών τους από το επίδομα αναπηρίας.Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.