Συνέδριο και βραβεύσεις για καλές πρακτικές – «Η ευημερία των ζώων είναι ένδειξη πολιτισμού» [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου βράβευσε άτομα και οργανώσεις για την προσφορά τους στα θέματα ευημερίας των ζώων, στο πλαίσιο του τρίτου παγκύπριου συνεδρίου του. Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η ενίσχυση μέτρων και δράσεων για την αλληλεγγύη προς τα ζώα, διαμήνυσε στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με πρόσθετη χορηγία εκατό χιλιάδων ευρώ συνολικά, η Κυβέρνηση στηρίζει τα καταφύγια αδέσποτων ζώων, ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών που έχει ψηφίσει η Βουλή.

Αναφορά από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς το τρίτο παγκύπριο συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα.

Τον χαιρετισμό μετέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, προβάλλοντας και άλλες κυβερνητικές αποφάσεις, αποτέλεσμα του διαχρονικού αγώνα που δίνει το Κόμμα για τα Ζώα, με στόχο την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που εξακολουθούν να παρατηρούνται στα θέματα ευημερίας των ζώων.

Ο κ. Καδή δήλωση πως είναι «βέβαιος πως συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η αλληλεγγύη προς τα ζώα είναι ένδειξη της ηθικής και του επιπέδου πολιτισμού μιας κοινωνίας. Η ευημερία των ζώων είναι ένα ζήτημα που τίθεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, ανέφερε με τη σειρά της πως «όλα τα έμμεσα και άμεσα ενδιαφερόμενα μέρη της συνύπαρξης θα πρέπει σε πνεύμα καλής συνεννόησης να προτείνουν λύσεις ισορροπίας θωρακίζοντας το πλαίσιο αξιοπρεπούς διαβίωσης εκάστου ενός των ειδών χωρίς υπερπροστασία του ενός να σημαίνει τον αφανισμό του άλλου».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου βράβευσε για πρώτη φορά έντεκα πρόσωπα και οργανώσεις για το έργο και τη συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά τους στα θέματα ευημερίας και προστασίας των ζώων.

«Έχουμε ξεκινήσει με το σλόγκαν άνθρωπος, ζώα, φύση, δεν λέμε περιβάλλον και έχει τη σημασία του, το περιβάλλον το έχουμε ισοπεδώσει. Η φύση είναι αυτή που συμπεριλαμβάνει τα πάντα και τους πάντες, γι' αυτό λέμε ο άνθρωπος η φύση και τα ζώα είναι μια υγεία μια ευημερία», δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου.

Την ενεργό στήριξή τους μετέφεραν οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς και Λατσιών, αλλά και αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και τίμησαν τους βραβευθέντες.

*Του Δημήτρη Κώστα


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.