Εντυπωσιακές εικόνες από την πόντιση του σκάφους «ΕΛΠΙΔΑ» - Η «Γαλάζια Λάρνακα» από τη θεωρία στην πράξη [ΦΩΤΟΣ + ΒΙΝΤΕΟ]

Το τελευταίο του ταξίδι πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το σκάφος «ΕΛΠΙΔΑ». Από το λιμάνι του Βασιλικού έφτασε στις 7.00 το πρωί στην Λάρνακα και βυθίστηκε στην περιοχή Ορόκλινης.

Η πόντιση του σκάφους «ΕΛΠΙΔΑ» στη Λάρνακα είναι περίπου30 μέτρων και αναμένεται να επιφέρει πολύπλευρα οφέλη στον τουρισμό και την τοπική οικονομία, ενώ θα συμβάλει διαχρονικά και στον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής.

Η εκδήλωση της πόντισης πραγματοποιήθηκε στην παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Διευθύντριας του Τμήματος Αλιείας, του Προέδρου της Εταιρείας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), των Δημάρχων Λάρνακας και Αθηένου, του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας και της Αντιπροέδρου του Κ. Σ. Βορόκλινης, βουλευτών της πόλης, εκπροσώπων Κομμάτων, του Προέδρου της Αρχής Λιμένων, του Λιμενάρχη Λάρνακας, Προέδρων διάφορων οργανισμών όπως του ΕΒΕΛ και  του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης, ξένων δημοσιογράφων και πλήθος κόσμου που με ιδιωτικά πλοιάρια και όχι μόνο, μετέβη στην περιοχή.

Σημειώνεται δε, πως την ερχόμενη Τρίτη θα ποντιστεί και το μικρότερο σκάφος «Lef1» σε βάθος 13 - 15 μέτρων.

Η πόντιση του σκάφους «ΕΛΠΙΔΑ» απέχει δύο χιλιόμετρα από την ακτή και μαζί με το «Lef1» θα δημιουργήσουν ένα τεχνικό ύφαλο.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, αναφέρει πως η «Γαλάζια Λάρνακα» περνά από τη θεωρία στην πράξη.

Προσθέτει δε, πως η ανάπτυξη της «Γαλάζιας Λάρνακας» δεν είναι μονοδιάστατη έννοια για και πως σήμερα με την πόντιση του πλοίου «ΕΛΠΙΔΑ» (μήκους 66 μέτρων) «βοηθούμε στην ανάπτυξη της βιοποικιλότητας των βυθών της πόλης, καθώς και στην αύξηση και εμπλουτισμό του καταδυτικού τουρισμού».

«Τα λόγια μας γίνονται έργα. Τα έργα θα εμπλουτιστούν σύντομα και με επιπρόσθετες δράσεις», τονίζει ο κ. Βύρας, ενώ παράλληλα συγχαίρει τους διοργανωτές.

*Φωτογραφίες Αντρέα Μανώλη


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.