Υπ. Εσωτερικών: Αγκάθι για τον Νίκο Νουρή το μεταναστευτικό

Μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης και μεταναστευτικό ήταν στο επίκεντρο κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου εσωτερικών με το Νίκο Νουρή να τονίζει πως το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα.

Με δύο καυτά θέμα να είναι ανοικτά και ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης παρέδωσε την σκυτάλη στο Νίκο Νουρή. 

Από την πρώτη στιγμή ο νέος Υπουργός Εσωτερικών φρόντισε να δώσει το στίγμα της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων του, αφού δύο καυτά θέματα εξακολουθούν να είναι ανοικτά. Η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και το μεταναστευτικό. 

«Είναι σαφέστατη η προτεραιότητα επίλυσης ή άμβλυνσης του μεταναστευτικού που εξελίσσεται σε μια ωρολογιακή βόμβα και πρέπει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης. Δεν μας λείπει η αποφασιστικότητα ότι στην περίπτωση που καταστεί ανέφικτο να υπάρξει συναίνεση εκεί και όπου θεωρούμε ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν εμείς θα προχωρήσουμε να τις εφαρμόσουμε γιατί στο τέλος της ημέρας κριτής μας είναι ο πολίτης», είπε ο κ. Νουρής. 

Από πλευράς του ο τέως υπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει σηκώσει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την αναστήλωση και ανάκαμψη μετά την κρίση από πολλούς και διαφορετικούς τομείς. 
 
«Παραδώσαμε τη μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση μια μεταρρύθμιση η οποία αν εφαρμοστεί θα μπορεί να αλλάξει σελίδα σε ότι αφορά την λειτουργία του κεντρικού κράτους. Οι προκλήσεις στο υπουργείο εσωτερικών δεν τελειώνουν. Οι τροχοδρομούμενες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Υπάρχει μια πρόκληση που λέγετε μεταναστευτικό και εκεί έχουμε λάβει σωρεία μέτρων το τελευταίο διάστημα», είπε ο κ. Πετρίδης. 

Ο κύριος Νουρής αστειευόμενος αναφέρθηκε και στο συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έχει το υπουργείο εσωτερικών, αφού πλέον ο Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει μετακομίσει στο Υπουργείο οικονομικών. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, είναι υπό εξέλιξη ή σε διαδικασία υλοποίησης έργα συνολικής αξίας 476 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.