Αύριο η διαβεβαίωση: Η Προεδρία δικαιολογεί την απουσία γυναικών «Καλύτερη αναλογία με τις θέσεις των Επιτρόπων»

Με το προεδρικό να αποκρούει τις επικρίσεις που δέχεται από το πρωί για συρρίκνωση του αριθμού των γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, συνεχίστηκε σήμερα ο απόηχος από τον χθεσινό ανασχηματισμό. Η αναλογία όπως υποδεικνύει είναι καλύτερη αν συνυπολογιστούν και οι θέσεις των επιτρόπων. Δικαιολογία που έσπευσε να υιοθετήσει και η Πινδάρου.

Την απλή λογική των αριθμών που λέει ότι με τον χθεσινό ανασχηματισμό αποχώρησαν από το κυβερνητικό σχήμα, 2 γυναίκες για να αντικατασταθούν από άνδρες, καθώς όλοι οι νεοεισερχόμενοι είναι άντρες, επιχειρεί να διαψεύσει το προεδρικό, βάζοντας στην εξίσωση και τόσο τις θέσεις των προεδρικών επιτρόπων, όσο και τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς. 

«Εκτός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υφυπουργού Ναυτιλίας, 50% των Επιτρόπων ή πέντε στον αριθμό, και συγκεκριμένα η Επίτροπος Περιβάλλοντος, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων και η Επίτροπος Νομοθεσίας, καθώς και 36% του συνόλου των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών είναι γυναίκες».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται παράλληλα πως ο μέσος όρος της ηλικίας των διορισμένων μελών στους Ημικρατικούς Οργανισμούς είναι στα 47,5 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας, στο σύνολο των διορισμών, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργικού Συμβουλίου, ανεβαίνει στα 48 χρόνια. 

«Η γενικότερη πολιτική του Προέδρου και της διακυβέρνησης και η βαρύτητα που δίνεται στο ρόλο των γυναικών και των νέων, αντικατοπτρίζεται σε μια σειρά από πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν διαρκώς τα πράγματα στη χώρα μας.» 
Επιχειρηματολογία που έσπευσε να υιοθετήσει και η Πινδάρου διά του εκπροσώπου της. 

«Σε ό,τι αφορά και την έμφαση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει και στους νέους ανθρώπους αλλά και στην ισορροπία εκπροσώπησης μεταξύ των δύο φύλων, αυτό αποδεικνύεται αφενός στο σύνολο των προσώπων που έχει διορίσει, πέραν και του υπουργικού συμβουλίου, και στις θέσεις επιτροπών αλλά και στους ημικρατικούς οργανισμούς και αφετέρου στις πολιτικές που εφαρμόζονται και ενισχύουν και τον ρόλο των νέων και τον ρόλο των γυναικών. 
Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αύριο στις 11 το πρωί», δηλώνει ο Δημήτρης Δημητρίου.
 
Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης των υπουργείων από τους απερχόμενους στους νέους υπουργούς. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το απόγευμα. 

Την Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί, στο προεδρικό θα πραγματοποιηθεί η Τελετή διαβεβαίωσης νέων Επιτρόπων. 

Κυριάκος Πομηλορίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.