Διαμαρτυρία ΑΜΕΑ: Με τα τροχοκαθίσματα τους έξω από τη Βουλή - Τους απέκλεισαν από αποφάσεις που τους αφορούν

Εξω από τη Βουλή με το τροχοκάθισμα τους βρέθηκαν το πρωί οι παραπληγικοί. Διαμαρτύρονται για την παράνομη υποβάθμιση των κανονισμών που αφορούν βασικά δικαιώματα τους και για την αδιαφορία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες αύριο και με αφορμή η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Οι παραπληγικοί τα έχουν με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών γιατί δε διασφάλισε το δικαίωμα τους να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για θέματα που τους αφορούν, όπως είναι η προσβασιμότητα και γιατί δεν την προσκαλούν να εκφράσει την άποψή της όταν γίνεται συζήτηση για σημαντικά θέματα, όπως σήμερα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις. 

«Είναι από τις χειρότερες εξελίξεις που έχουμε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια και είναι απαράδεκτο ότι ούτε καν απαντά η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών στις επιστολές μας. Θεωρούμε ότι είναι μια προσπάθεια φίμωσης και περιφρονήσεις της οργάνωσης μας», δηλώνει ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου. 

Η οργάνωση, με υπόμνημα καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών και τους βουλευτές να προστατέψουν το δικαίωμα των παραπληγικών να προφυλάξουν τα δικαιώματά τους. 

«Δεν είμαστε εδώ σαν επαίτες, αλλά απαιτούμε να έχουμε λόγο, τον πρώτο λόγο».
 
«Μόλις τώρα που ήρθα έξω από τη Βουλή δεν είχα πάρκινγκ για να παρκάρουμε και μας έστειλαν στο Γενικό, και ούτε στη διάβαση πεζών είχε ράμπα να μπορούμε να έρθουμε στη Βουλή». 

«Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων, να μπορώ να επισκεφθώ οποιοδήποτε χώρο και να είμαι άνετη». 

«Η προσβασιμότητα σε αυτό τον τόπο είναι σχεδόν μηδαμινές, Απαιτούμε να έχουμε ισάξια με τους συμπολίτες μας, να μπορούμε να κινούμαστε άνετα, να πηγαίνουμε με την οικογένεια μας όπου θέλουμε άνετα». 

Οι παραπληγικοί έστειλαν το μήνυμα πως δεν πρόκειται να ανεχθούν φίμωση και ότι είναι έτοιμοι για κλιμάκωση των μέτρων τους.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.