Απεργεία και πορεία: Αποφασίζουν την Πέμπτη κλιμάκωση των μέτρων για εκσυγχρονισμό Υπ. Κοινωνικής Ευημερίας

Σε 24ωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι 200 και πλέον λειτουργοί των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, έχοντας στο πλευρό τους και 170 συναδέλφους τους από τις ιδρυματικές υπηρεσίες.

Με αφορμή το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και τη διαθεσιμότητα τεσσάρων συναδέλφων τους οι οποίοι ενδεχομένως να ενέχονται σε πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα σχετικά με την υπόθεση του 15χρονου Στυλιανού, λειτουργοί από όλες τις πόλεις συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας, προβάλλοντας τα διαχρονικά, όπως αναφέρουν, προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τους. 

«Συνεχίζουμε να επιτελούμε το λειτούργημα μας μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες και συνειδητοποιούμε ότι χωρίς τη σωστή στελέχωση και ενίσχυση και εκσυγχρονισμό στις υποδομές μας οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν», δηλώνει ο Ιωσήφ Μιχαήλ, πρόεδρος Κλαδικής ΠΑΣΥΔΥ. 

Οι λειτουργοί προειδοποιούν με κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, ενώ αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη, σε συνεδρία του κλάδου με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ, και αυτές θα υποβληθούν γραπτώς προς την αρμόδια αρχή και τη διευθύντρια των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας. 

«Θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια της δευτερογενούς νομοθεσίας που ορίζει τα καθήκοντά τους να βάλουμε και ένα μέτρο υποθέσεων και έναν όγκο εργασίας ο οποίος θα κρίνεται αντικειμενικά ασφαλής και υποφερτός», δηλώνει ο Ανδρέας Λουκά, πρώτος γραμματέας ΠΑΣΥΔΥ. 

Οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν προς τη Βουλή την ώρα που η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έθετε στο μικροσκόπιο της το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως για το θάνατο του 15χρονου Στυλιανού.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.