Τρέχουν να προλάβουν για το τερματικό φυσικού αερίου

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της ΔΕΦΑ. Τρέχουν να προλάβουν για το τερματικό αποϋγροποίησης φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Υπέρ της ανάγκης η Κύπρος να αποκτήσει το δικό της τερματικό αποθήκευσης και αποϋγροποίησης φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, έκλινε τελικά η πλάστιγγα στην κρίσιμη πρωινή σύσκεψη στο προεδρικό, υπό τον πρόεδρο Αναστσασιάδη. 

Στην σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος, οι Υπουργοί Ενέργειας και οικονομικών, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, η Γενική Λογίστρια, η ΔΕΦΑ και οι νομικοί της σύμβουλοι, τέθηκαν επί τάπητος τόσο οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή, εν μέρει και της λογίστριας του κράτους, όσο και ο κίνδυνος μιας νέας αναβολής η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί οριστικά τόσο η συγχρηματοδότηση των υποδομών με €101 εκατ. από την Ε.Ε. όσο και ο ευνοϊκός δανεισμός με μηδενικό επιτόκιο από Ευρωπαικά τραπεζικά ιδρύματα. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το προεδρικό άναψε το πράσινο που ανέμενε η ΔΕΦΑ προκειμένου να προχωρήσει σε υπογραφές με την κοινοπραξία την οποία επέλεξε, στον τελευταίο διαγωνισμό, για την κατασκευή τόσο των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Βασιλικό, όσο και τη μετατροπή του πλοίου που εξασφάλισέ η κοινοπραξία, σε πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Στην βάση όμως των εισηγήσεων που ανέλαβε να κάνει ο Γενικός Εισαγγελέας, για την νομική κατοχύρωση της όλης διαδικασίας, ειδικότερα στα σημεία που εντόπισαν οι άλλοι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι. 

Κυριάκος Πομηλορίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.