Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία και ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

Επιστολή - πρόταση για σύναψη «Μνημονίου Συνεργασίας» από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας αναμένει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), προκειμένου να διαφανεί αν έχει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών και έχουν τακτοποιηθεί τα όσα ανησυχούσαν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για την ένταξη τους στο ΓεΣΥ.  

Όπως αναφέρει στο «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Σάββας Καδής, αναμένουν από τον ΟΑΥ την εν λόγω εισήγηση και στη συνέχεια θα την παρουσιάσουν στην Κεντρική Επιτροπή του Συνδέσμου για να ληφθούν αποφάσεις και αν υπάρξει συμφωνία, ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις με το κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο ξεχωριστά, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο καθένα εξ αυτών.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε ότι αρχίζει διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Καδής είπε πως θεωρεί ότι ο κ. Ιωάννου ξέρει καλά τα αιτήματα του ΠΑΣΙΝ, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε θετικά τα όσα είπε,

Εξήγησε δε, ότι φαίνεται πως έχουν αναγνωριστεί οι ανησυχίες των ιδιωτικών  νοσηλευτηρίων, ενώ συμπλήρωσε ότι ελπίζει πως η πρόταση που αναμένουν θα είναι ικανοποιητική όσον αφορά την βιωσιμότητα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ.

«Αν αυτό επιτευχθεί τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Καδής.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του ΓεΣΥ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ είπε πως «είναι κατανοητό και έχει γίνει γνωστό ότι ο προϋπολογισμός δεν θα είναι αρκετός και θα χρειαστούν επιπρόσθετα κονδύλια για να γίνει αυτή η εγγύηση που ζητούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Δεν ανησυχούμε και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.