Εκδήλωση για τα 60 χρόνια ζωής και δράσης της Ένωσης Συντακτών Κύπρου [ΦΩΤΟΣ + ΒΙΝΤΕΟ]

Εκδήλωση για τα 60χρονα της ΕΣΚ διοργανώθηκε χθες, με κύριο ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Εξήντα χρόνια ζωής δράσης και προσφοράς, συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το βράδυ, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η δικαιοδοσία έκδοσης δημοσιογραφικής ταυτότητας, θα εκχωρηθεί στην Ένωση Συντακτών και ότι θα ανανεωθεί το τριετές σχέδιο επιδότησης του έντυπου τύπου, που λήγει φέτος.

«Να ξέρετε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει και σέβεται τις ανησυχίες σας για την ολοκλήρωση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Τύπου, έντυπου, ηλεκτρονικού και διαδικτυακού», ανάφερε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, σημείωσε πως στόχος της οργάνωσης είναι η εξάπλωση του θεσμού των Ταμείων Προνοίας, και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους δημοσιογράφους, έντυπου, ηλεκτρονικού και διαδικτυακού Τύπου.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος, «Τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πολλά, αλλάζουμε και εμείς και αντιμετωπίζουμε την εργοδοτική πλευρά με πνεύμα συναίνεσης, σύνεσης, συνδιαλλαγής και υπερβατικότητας. Και απαιτούμε ανάλογη ανταποδοτική συμπεριφορά».

Προσβλέπουμε, κατέληξε, στην ολοκλήρωση και εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Τύπου.

*Φωτογραφίες Ανδρέα Μανώλη

TAGS:  

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.