ΜΟ.Κ.Α.Σ: Ενημερώσαμε το ΥΠΕΣ για τον Low από το 2015

Διευκρινίζει ότι η παροχή υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της

H παροχή υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) της Νομικής Υπηρεσίας, διευκρινίζεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση.
 

Σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις και τα επανειλημμένα ερωτήματα, που τίθενται από πολιτικά πρόσωπα και άλλους, αναφορικά στις αρμοδιότητες και ευθύνες της ΜΟ.Κ.Α.Σ, σε σχέση με το θέμα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επενδυτή, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι πληροφορίες σχετικά  με τον Taek Jho Low διαβιβάστηκαν στη ΜΟ.Κ.Α.Σ από την Τράπεζα Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Στις εν λόγω πληροφορίες, προστίθεται , γινόταν αναφορά, μεταξύ άλλων, και στην υποβολή αίτησης εκ μέρους του πιο πάνω προσώπου για την απόκτηση Κυπριακής υπηκοότητας.

Η Μονάδα με γραπτή επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε υπόψη του τα αρνητικά δημοσιεύματα που εντοπίζονταν για τον κ. Low, καθώς και τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε υποβάλει αίτηση για πολιτογράφηση.       

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.