Από το 2018 ενημέρωσε η Αστυνομία ότι καταζητείται ο Τζο Λόου [ΒΙΝΤΕΟ]

Την δική της έρευνα σε σχέση με τον καταζητούμενο Μαλαισιανό επιχειρηματία Τζο Λόου έκανε η Αστυνομία Κύπρου.

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ανάφερε πως το εν λόγω πρόσωπο είχε πολιτογραφηθεί το 2015 και πως τότε δεν υπήρχε κάτι μεμπτό για τον ίδιο από την έρευνα που είχε γίνει.

Σημείωσε δε, πως το 2016 και το 2018 ακολούθησαν δύο ερυθρές αγγελλίες, δηλαδή διεθνείς αναζητήσεις του, από την Interpol Σιγκαπούρης και αργότερα από την Interpol Μαλαισίας, για αδικήματα οικονομικής φύσης.

Ο κ. Στυλιανού εξήγησε: «Να πούμε ότι μιλούμε για μια τεράστια βάση δεδομένων όσων αφορά τα πρόσωπα εναντίον των οποίον εκκρεμούν αυτές οι ερυθρές αγγελίες. Είναι περίπου στα 10,000 τον χρόνο τα στοιχεία που προκύπτουν για νέα άτομα που αναζητούνται, από τις 194 χώρες της Interpol. Για να διαπιστωθεί ότι ένα πρόσωπο βρίσκεται σε αυτόν τον κατάλογο, πρέπει είτε να εισέλθει στην Δημοκρατία και να γίνει ο νενομισμένος έλεγχος, που δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρξε είσοδος ή έξοδος από τη Δημοκρατία μετά το 2015 που είχε αναχωρήσει για τελευταία φορά, αλλά και ούτε μας ζητήθηκα από κάποια από τις δύο χώρες η οποιαδήποτε ενημέρωση για το πρόσωπο αυτό».

Ερωτηθείς πότε η Αστυνομία Κύπρου γνώριζε ότι Μαλαισιανός επιχειρηματίας, Τζο Λόου, ήταν καταζητούμενος, ο κ. Στυλιανού απάντησε πως «το 2018, εντοπίστηκε ότι το πρόσωπο αυτό βρισκόταν σε αυτή τη βάση δεδομένων μετά από έλεγχο που έκανε μέλος μας στον κατάλογο αυτό».

«Τότε (Αύγουστος 2018), συνέχισε, έγινε μια επιστολή όπου ενημερώναμε το αρμόδιο Υπουργείο (Εσωτερικών) για το ότι είναι καταζητούμενος και εκκρεμούν ότι εκκρεμούν εναντίον του δύο ερυθρές αγγελίες.


Επιμέλεια: Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.