Επιβιώνουν ή όχι οι λαγοί εκτροφής που απελευθερώθηκαν από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους; [ΦΩΤΟΣ]

Στο στόχαστρο οι λαγοί εκτροφής. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με στοιχεία και φωτογραφίες.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα τα οποία στέλνουν οι λαγοί που έχουν απελευθερωθεί από Κυνηγετικούς Συλλόγους για σκοπούς κυνηγίου. Επιβίωσαν στο φυσικό περιβάλλον και ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν θηρευτεί από κυνηγούς κατά τις πρώτες δύο κυνηγετικές εξορμήσεις για το επιδημητικό θήραμα.

Να θυμίσουμε ότι στην επαρχία Λάρνακας απελευθερώθηκαν φέτος περισσότεροι από 150 λαγοί, στην Αμμόχωστο 50, στη Λεμεσό 20, στην Πάφο 30, ενώ στη Λευκωσία 10 λαγοί. Όλοι είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει σε περιφραγμένους χώρους των Κυνηγετικών Συλλόγων και άρχισαν να απελευθερώνονται από τον Μάρτιο του 2019 και μετά.

Σύμφωνα λοιπόν με την Κυνηγετική Ομοσπονδία, μέχρι στιγμής έχουν θηρευτεί από κυνηγούς εφτά λαγοί, ως ακολούθως:

01. Λαγός Θηλυκός με ενώτιο χρώματος πράσινου με αριθμό 1277 ο οποίος απελευθερώθηκε στην Παναγία της Αγάπης, Περιοχή Βαβλας το Σάββατο 15/06/2019, θηρεύτηκε κατά την διάρκεια της 1ης Κυνηγετικής εξόρμησης στις 27/10/2019 στην Περιοχή ''Τζιναρκαρη'' μεταξύ των κοινοτήτων Βαβλας και Κατωδρυ.

Κώστας Σάββα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.