Κρατικά φαρμακεία: Κατέβασαν ρολά για προειδοποιητική στάση - Αναστολή μέτρων μετά τις διαβεβαιώσεις ΟΚΥΠΥ

Εξήγγειλαν δίωρη στάση εργασίας το πρωί, έγιναν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πήραν υποσχέσεις, ανέστειλαν τα μέτρα όμως και πάλι την πλήρωσαν οι πολίτες. Ο λόγος για τα φαρμακεία στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Στο πάρα πέντε ανεστάλη δίωρη στάση εργασίας των φαρμακοποιών σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσηλευτηρίων αν και κάποια είχαν προλάβει να κατεβάσουν ρολά μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥΠΥ και να ληφθεί απόφαση για αναστολή.

Η στάση εργασίας απο τις 10 εώς τις 12 το μεσημέρι , ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί . Αιτία η συνεχιζόμενη υποστελέχωση. Μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥΠΥ δόθηκαν διαβεβαιώσεις οτι την ερχόμενη εβδομάδα 15 φαρμακοποιοί , απο αυτους που είχαν αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία, μετά το κλείσιμο τον αγροτικών φαρμακείων, θα αναλάβουν καθήκοντα στα κρατικά νοσηλευτήρια . 

«Έκλεισαν αρκετά αγροτικά κέντρα εκλεισαν τα παλαια νοσοκομεια και αντι να αφήσουν ενα μέρος απο αυτούς τους φαρμακοποιούς / τους πήραν όλους στην Λευκωσία / για να στελεχώσουν μία καινούργια υπηρεσία / κατόπιν παρέμβασης του εκτελεστικού διευθυντή του ΟΚΥΠΥ μου έδωσε υποσχεση ότι μέχρι την άλλη εβδομάδα θα πάρουμε πισω φαρμακοποιούς για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά και αυτό το περιμένω γραπτώς να μου το δώσει», δηλώνει ο Πρόεδρος κλάδου φαρμακοποιών ΠΑΣΥΔΥ, πατήρ Σωτήρης. 

Παρόλα αυτά οι θυρίδες των φαρμακείων στο γενικό νοσοκομείου Λευκωσίας έμειναν για περισσότερο από μία ώρα κλειστές μέχρι να δοθούν οι νεες οδηγίες για αναστολή. Στο φαρμακείο του Μακάριου νοσοκομείου δεν χρειάστηκε να γίνει στάση εργασίας για να κλείσει. Εμεινε για δευτερη φορά σε ένα μήνα κλειστό για τρεις και πλέον ώρες το πρωί, μέχρι να μετακινηθεί φαρμακοποιός απο άλλο πόστο για να αντικαταστήσει την συνάδελφο του που θα εργαζόταν το πρωί αλλά ασθένησε. Αποτέλεσμα για ακόμη μία φορά να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες. 

Οι Φαρμακοποιοί πάντως προειδοποιούν πως εαν οι υποσχέσεις, από τον ΟΚΥΠΥ δεν γίνουν πράξεις μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας τότε θα 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...