ΓεΣΥ: «Μπήκαν για να γονατίσουν το Σύστημα» - Χωρίς αποδείξεις και ονόματα ο ΟΑΥ

«Εμείς πρέπει να χειριζόμαστε τον κάθε πάροχο με τον ίδιο τρόπο είτε ακούστηκε το οτιδήποτε είτε όχι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 o γενικός διευθυντής του ΟΑΥ.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Μάριου Κουλούμα, στον Ant1, αναφέροντας ότι ορισμένοι πάροχοι υγείας έχουν ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας για να το γονατίσουν.

Μάλιστα ο κ. Κουλούμας στην καταγγελία του στον Ant1 τόνισε ότι «Κάποιοι οι οποίοι κάνουν κατάχρηση είναι αυτοί οι οποίοι λένε ότι μέσα από την κατάχρηση θα γονατίσουν το σύστημα».

«Άρα, σημείωσε, θα πρέπει ο οργανισμός να λάβει πολύ δραστικά μέτρα», ενώ όπως ανάφερε, ενημέρωσαν τον ΟΑΥ για τα «σχέδια» που έχουν ορισμένοι πάροχοι και στις 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση ούτως ώστε να εξετάσουν το εν λόγω ζήτημα.

Σημειώνεται δε, πως στη συνάντηση που θα έχουν οι οργανωμένοι ασθενείς με τον ΟΑΥ, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι δράσεις οποίες αναλαμβάνει η ΟΣΑΚ για να ενημερώσει τους πολίτες-δικαιούχους για τις καταχρήσεις που έχουν παρατηρηθεί, με στόχο την προστασία του συστήματος.

«Δεν έχουμε ονόματα» λέει ο ΟΑΥ

Τα όσα κατήγγειλε ο κ. Κουλόυμας κλήθηκε να σχολιάσει στο Ant1.com.cy, o γενικός διευθυντής του ΟΑΥ, Κωνσταντίνος Παναγίδης.

Ο κ. Παναγίδης ανάφερε ότι «εμείς δεν έχουμε τέτοια πληροφορία από μέρους μας. Παρακολουθούμε την συμπεριφορά όλων των γιατρών και όλων παροχέων μέσα στο σύστημα».

«Αν από κάποιο δούμε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά που χρήζει παραπάνω διερεύνησης  τότε εμείς προχωρούμε στη διερεύνηση του. Δεν λέμε ότι ο ένας ή ο άλλος μπήκε στο σύστημα για να διαλύσουν το σύστημα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγίδης επιβεβαίωσε ότι θα γίνει συνάντηση με τους οργανωμένους ασθενείς αλλά ανάφερε πως δεν έχουν ονόματα. «Το ότι λέγετε πως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις είναι κάτι γενικό, παρακολουθούμε όλους τους γιατρούς και όλους του παρόχους», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε, πως έχουν ακούσει την καταγγελία του κ. Κουλούμα αλλά δεν έχουν ακούσει οτιδήποτε το επίσημο και πως ακούγονται διάφορα στην αγορά.

«Εμείς πρέπει να χειριζόμαστε τον κάθε πάροχο με τον  ίδιο τρόπο είτε ακούστηκε το οτιδήποτε είτε όχι», κατέληξε ο κ. Παναγίδης. 


Ευγενία Σέργη

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.