Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας φοιτητών: «Το Φιλοξένια ανήκει στο ΑΞΙΚ» [ΦΩΤΟΣ + ΒΙΝΤΕΟ]

Δεκάδες φοιτητές του ΑΞΙΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το «Φιλοξένια» για να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους στα όποια σχέδια θέλουν το Συνεδριακό Κέντρο να μετατραπεί σε δικαστήρια.

Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι φοιτητές του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) έξω από το «Φιλοξένια», εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μετατροπής του Συνεδριακού Κέντρου σε δικαστήρια. 

Συγκεκριμένα, δεκάδες φοιτητές του ΑΞΙΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το «Φιλοξένια» για να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους στα όποια σχέδια θέλουν το Συνεδριακό Κέντρο να μετατραπεί σε δικαστήρια. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κρατώντας πανό που ανέγραφε: «Το Φιλοξένια ανήκει στο ΑΞΙΚ».

Η φοιτητές τονίζουν ότι η διαδικασία προσφορών πρέπει να σταματήσει και πως το Συνεδριακό Κέντρο θα πρέπει να επιστραφεί στο ΑΞΙΚ, ενώ σημειώνουν πως το κτίριο μπορεί να αξιοποιηθεί για να καλύψει τις σοβαρές ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου.


Μάλιστα, η Φοιτητική Ένωση του ΑΞΙΚ, καλεί την κυβέρνηση να πράξει το στοιχειώδες καθήκον της απέναντι στο ΑΞΙΚ και τους σπουδαστές του και να ξαναμελετήσει το θέμα του «Φιλοξένια», ενώ παράλληλα τονίζει πως οι φοιτητές δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι στοιβαγμένοι στις τάξεις και στο οικοτροφείο, ούτε μπορούν να συνεχίσουν να στερούνται την αναγνώριση και την αναβάθμιση του διπλώματος τους σε πτυχίο. 


Νικόλας Πέτρου

Κωνσταντίνος Παναγιώτου

22/10/2019>15:27

"Welcome to Cyprus" Μία χωρα μικρή, μια χώρα που τώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σε κάποιο "καλά" οικονομικό μέλλον λόγο τέτοιον ασχολιών. Τί κάνει η μητέρα Κύπρος οι ίδιοι άνθρωποι που θα έπρεπε να υποστηρίξουν το κάθε όνειρο όπου ο κάθε ένας θέλει να ακολουθήσει... αντίθετος τούς αποτρέπουν την ικανότητα να κυνηγήσουν εκείνο το όνειρο που όχι μόνο θα τους δώσει ένα ευτυχές μέλλον άλλα και όλων έμας με τις ικανότητές τους που θα μας προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον σε μια χώρα που αρνείται να προχωρήσει μπροστά! Υπάρχει η οικονομική ευχέρεια από την πλευρά αυτών που θέλουν τα όνειρα των νέων τους να γκρεμιστούν, μπορούν να κτίσουν νέω κτίριο για ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ δικαστήριο! Θα επιλέξουν να γκρεμιστούν όνειρα πολλών νέων για να δημιουργηθεί κάτι που υπάρχει αρκετά στον χάρτη της Κύπρου, έτσι και για πάντα δεν θα προχωρήσουμε μπροστά σαν λαός πρώτα απ'όλα. Είναι πραγματικά απαράδεκτο!! ENOUGH! LET DREAMS BE EMBRACED NOT DESTROYED FOR YOUR PATHETIC BUILDINGS THAT TAKE US NOWHERE!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.