Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας: Αντί ανακαίνιση προς κατεδάφιση δύο θάλαμοι [ΒΙΝΤΕΟ]

Προς κατεδάφιση αντί για ανακαίνιση δύο θάλαμοι του Νοσοκομείου Αθαλάσσας. Σύμφωνα με ιδιώτη μελετητή η ανακαίνιση τους είναι οικονομικά ασύμφορη και γι αυτό θα πρέπει να κατεδαφιστούν και να αναγερθούν άλλοι. Οι αποκαλύψεις του Υπουργού Υγείας σήμερα στη Βουλή προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Προς κατεδάφιση δύο θάλαμοι του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου ψυχικής υγείας, αλλά και για την πορεία αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιρίων ο Υπουργός υγείας εξήγησε ότι η ανακαίνιση των δύο θαλάμων που δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί δεν είναι εφικτή.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, «Υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση και είχε ανατεθεί σε ιδιώτη μελετητή, ο οποίος απεφάνθη με επιστολή του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δεν μπορούν να αναβαθμιστούν, είναι οικονομικά ασύμφοροι και ότι πρέπει να κατεδαφιστούν και να χτιστούν καινούριοι θάλαμοι με συνολικό κόστος που είναι τριπλάσιο από αυτό που έχει προβλεφθεί.»

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες βδομάδες ολοκληρώνεται και η προετοιμασία του masterplan για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας και ο στόχος είναι οι δύο θάλαμοι, εάν και εφόσον προχωρήσει η ανέγερση, να ενταχθούν σε αυτό.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως «Το σημαντικό όμως, επειδή υφίσταται ανάγκη για τους δύο θαλάμους που δεν ανακαινίστηκαν -και δεν ενδείκνυται να ανακαινιστούν- είναι όπως εξευρεθεί μια λύση για να ενταχθούν στο masterplan, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με την κατασκευή τους, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα κατασκευαστικά σχέδια ολόκληρου του νοσοκομείου για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.»

Για αναβλητικότητα, αναποτελεσματικότητα και αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, κατηγόρησε την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ.

Όπως ανάφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, «Ενώ υπήρχε απόφαση από το 2017 για την ανακαίνιση ακόμα δύο θαλάμων, τους πήρε σχεδόν τρία χρόνια στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Μεταφορών, να καταλήξουν ότι οι θάλαμοι παρουσιάζουν στατικά προβλήματα και είναι ασύμφορη η επιδιόρθωση τους και προκρίνουν την κατεδάφιση και την ανέγερση νέων».

Η προεδρεύουσα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαριέλλα Αριστείδου, δήλωσε με τη σειρά της πως  «Στόχος μας είναι η εφαρμογή της πολιτικής απόφασης για την ανέγερση νέου νοσοκομείου ψυχικής υγείας».

Το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου ενώπιον της επιτροπής τον ερχόμενο μήνα οπότε οι βουλευτές θα έχουν στα χέρια τους και το master plan.  


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.