Σύνοδος Κορυφής: Αλληλεγγύη προς την ΚΔ και αλλάζει το λεκτικό για τις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ [ΒΙΝΤΕΟ]

Δρομολογείται η διαδικασία ενεργοποίησης στοχευμένων κυρώσεων κατά των νομικών και φυσικών προσώπων που σχετίζονται ή διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις στο χθεσινό δείπνο των  28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τη Σύνοδο Κορυφής για τις έκνομες τουρκικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τα συμπεράσματα που εκδόθηκαν ενσωματώνουν αυτά που υιοθέτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Δηλαδή, να δρομολογήσουν τη διαδικασία ενεργοποίησης στοχευμένων κυρώσεων κατά των νομικών και φυσικών προσώπων που σχετίζονται ή διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Από εκεί και πέρα, η Σύνοδος Κορυφής εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα σημείο το οποίο είναι αγγίζει την ουσία του προβλήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, έχει αλλάξει το λεκτικό το οποίο θα χρησιμοποιείται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις έκνομες τουρκικές δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιείτο η φράση «στην Ανατολική Μεσόγειο» ενώ πλέον θα γίνεται λόγος για έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ένα θέμα το οποίο έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κόντρα σε αυτό που ζητούσαν και είχα επιβάλει μέχρι τώρα οι Βρετανοί, οι οποίο στο πλαίσιο του γκριζαρίσματος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επέμεναν ότι έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο.Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.