Υπ. Κοινωνικής Ευημερίας: Σημαντικές αλλαγές ανακοινώσε η Υπ. Εργασίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Σημαντικές αλλάγές στην λειτουργία των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας προανήγγειλε η Αρμόδια Υπουργός Εργασίας. Ξεχωρίζει η σύσταση ομάδας ειδικών για αντιμετώπιση επί εικοσιτετραώρου βάσεως επειγόντων περιστατικών και η παροχή άμεσης στήριξης σε άτομα με αναπηρίες.

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και στις δράσεις των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Παρουσιάζοντας το πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης, η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφέρθηκε σε δράσεις οι οποίες θα προωθηθούν άμεσα με κυριότερο στόχο την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνεργασία με επαγγελματίες όπως ψυχολόγους και παιδοψυχίατρους, καθώς και ένα νέο πλαίσιο δράσης για την άμεση διαχείριση των επειγόντων περιστατικών και την προστασία των συμφερόντων του παιδιού.

Όπως ανάφερε η κα. Αιμιλιανίδου, «Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα όπου να μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά και να μπορεί σε 24ωρη βάση// θα λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο, θα στελεχώνεται με επαγγελματίες »

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί σύμφωνα με την υπουργό και η σύσταση ομάδας στήριξης οικογενειών ατόμων με αναπηρία. Αναφέρθηκε στην περίπτωση παιδιού με αναπηρία ο οποίος ενώ βρισκόταν σε κρατική στέγη έπρεπε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ενόψει εγχείρισης στην οποία έπρεπε να υποβληθεί και δεν είχε κανένα να τον συνοδεύσει στον γιατρό.

«Μπορείτε να καταλάβετε τι ανάγκες είχε αυτό το παιδί. Επομένως μέσα στο όραμα μας είναι και οι συνοδοί οι οποίοι σε δύσκολες ώρες που είναι αναγκαίες να μπορούν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά ή αυτούς τους ενήλικες», σημείωσε.

Στο πλαίσιο της ανάγκης εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας έχει ήδη δεσμευτεί προϋπολογισμός ύψους 7μισι εκατομμυρίων ευρών για ένταξη στο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.