Συνέδριο ΕΜSI: Ο ΥΠΕΞ παρουσίασε το όραμα της Κύπρου για συνεργασία

Στην ανάγκη σύστασης περιφερειακού οργανισμού στην ανατολική Μεσόγειο, που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και θα προάγει την ανάπτυξη, την σταθερότητα και την ειρήνη, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλούσε κατά την έναρξη του τέταρτου συνεδρίου της Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το όραμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανέλυσε κατά το Συνέδριο της Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου που διοργανώνεται για 4η χρονιά, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Υπογράμμισε την ανάγκη σύστασης περιφερειακού οργανισμού στην περιοχή, ο οποίος θα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των κρατών της ανατολικής Μεσογείου σε όλους τους τομείς, τονίζοντας και τον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε εκτενή αναφορά στην ενεργειακή προοπτική της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και στους μηχανισμούς τριμερών συνεργασιών που η Κύπρος οικοδόμησε. 

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις ευκαιρίες αλλά και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη της περιοχής, με αναφορές και στον παράγοντα Τουρκία. 

Το συνέδριο διοργανώνουν η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου και άλλους φορείς.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.