Στα άκρα η αντιπαράθεση ΟΕΛΜΕΚ - Γονιών – Κάλεσμα για διάλογο από τον Υπουργό [ΒΙΝΤΕΟ]

Η εκπαίδευση του τόπου επηρεάζεται από πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.

Η εκπαίδευση του τόπου επηρεάζεται από πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.

 Tα λόγια πράξη έκανε νωρίς το πρωί η ΟΕΛΜΕΚ σχετικά με την ανακοίνωση της ότι δεν θα παρακάθεται πλέον σε συσκέψεις που παρίσταται ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων μέσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Το πρωί αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ ενώ συμμετείχε σε σύσκεψή στο Υπουργείο Παιδείας με την επιτροπή κανονισμών λειτουργίας των σχολείων αντιλήφθηκε την παρουσία του κυρίου Νικηφόρου και αποχώρησε.

Θα πρέπει να πούμε πως ο διάλογος της ΟΕΛΜΕΚ με την συγκεκριμένη επιτροπή , την επιτροπή κανονισμών έχει αρχίσει εδώ και κάποιους μήνες . Ο κύριος Νικηφόρου τώρα , είχε φτάσει το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή ήταν στο επίκεντρο αυτής της συνάντησης. Έφυγαν ικανοποιημένοι οι γονείς από αυτά που άκουσαν από τον κύριο Χαμπιαούρη όπως ανέφερε ο κύριος Νικηφόρου.

Θα γίνει συνέντευξη τύπου για όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες είπε . Συμφωνήσαμε είπε με τον Υπουργό , ότι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχίες για να ενημερωθούν οι γονείς για τον νέο τρόπο αξιολόγησης των μαθητών. Κάλεσε την ΟΕΛΜΕΚ να λύσουν απορίες και θέματα που έχουν προκύψει με την εγκύκλιο που έχει αποστείλει το Υπουργείο για το θέμα της αξιολόγησης και να προσέλθει στον διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας.

Κληθείς να σχολιάσει την στάση της ΟΕΛΜΕΚ ο κύριος Νικηφόρου ανέφερε πως εμείς θα μεταβαίνουμε σε όλες τις συναντήσεις τώρα το πως θα λειτουργεί η ΟΕΛΜΕΚ είναι θέμα που την αφορά. Οποιαδήποτε διαφορά πρέπει να παραμεριστεί για το καλό όλων . Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα ο κύριος Νικηφόρου απάντησε πως αν η ΟΕΛΜΕΚ ψάχνει για συκοφάντες πρέπει να τους ψάξει στους κόλπους της.

Ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε την ΟΕΛΜΕΚ ακόμη και τώρα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουν εάν έχουν εποικοδομητικές λύσεις. Θα αλλάξω ακόμη και το πρόγραμμα μου είπε ο Υπουργός να τους δεχθώ και να ακούσω τις εισηγήσεις τους δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνουμε την κοινωνία.

Μονόωρη στάση εργασία της ΠΟΕΔ τη Δευτέρα

Σε ότι αφορά την προγραμματισμένη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ, των δασκάλων την Δευτέρα από τις 7 και 30 μέχρι και τις 8 και 25 το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι, ως αποτέλεσμα της στάσης αυτής, προτρέπονται οι γονείς όπως οργανώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα καθώς από τις 07:30 μέχρι και τις 08:25 δεν θα υπάρχει επιτήρηση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η ΠΟΕΔ έλαβε το πράσινο φως από τα μέλη της τους δασκάλους να προχωρήσει στην στάση εργασίας και δια της κάλπης. Συγκεκριμένα Ναι στην στάση εργασίας είπε το 93,7 τοις εκατό από τις δυο χιλιάδες 61 μέλη της οργάνωσης που ψήφισαν, ενώ Ναι στην κλιμάκωση των μέτρων εάν παραστεί ανάγκη είπε το 95,3 τοις εκατό.

Ενοχλημένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τηρείται συνεχώς ενήμερος για την κατάσταση και όπως φάνηκε και από τις χθεσινοβραδινές τους δηλώσεις είναι ενοχλημένος με την στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων . Συγκεκριμένα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων είπε πως δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν , ωστόσο σέβεται απόλυτα τις οργανώσεις και τους αγώνες τους.

Ανέφερε ακόμη πως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν άλλα με βάση το σύνταγμα , εκείνος που ο λαός ορίζει για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας η ΟΕΛΜΕΚ οι καθηγητές δηλαδή σε γυμνάσια και Λύκεια την πρώτη διδακτική περίοδο και η ΟΛΤΕΚ οι καθηγητές των τεχνικών σχολών την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε ώρα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Από τη στάση εργασία της ΟΛΤΕΚ θα επηρεαστούν για μια ώρα και τα μεταλυκειακά ινστιτούτα , οι εσπερινές σχολές αλλά και η Νέα σύγχρονη μαθητεία.


Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.