Χωρίς τέλος οι απειλές και οι προκλήσεις της Άγκυρας σε βάρος της Λευκωσίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Άγκυρα στην αδειοδότηση του τεμαχίου 7 στην κοινοπραξία Τοταλ και ΕΝΙ, μέρος του οποίου θεωρεί δικό της σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Άγκυρα στην αδειοδότηση του τεμαχίου 7 στην κοινοπραξία Τοταλ και ΕΝΙ, μέρος του οποίου θεωρεί δικό της σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εν λόγω ενέργεια της ε/κ διοίκησης, όπως χαρακτηρίζει την Κ.Δ, αγνοεί τα δικαιώματα των Τ/Κ και δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, στην οποία ανήκει μέρος του οικοπέδου, κάτι το οποίο έχουν καταγράψει και στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Μάλιστα τονίζει ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης τους από ξένες χώρες, εταιρείες και πλοία και θα εξακολουθήσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Λίγες ώρες αργότερα το γαϊτανάκι των προκλητικών δηλώσεων, συνέχισε ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία έχει την ίδια αποφασιστικότητα όπως και το 1974 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της γαλάζιας πατρίδας. Μάλιστα ισχυρίζεται αν είναι δυνατό ότι τόσο καιρό δεν αντιδρούν εντονότερα λόγω του σεβασμού τους στο διεθνές δίκαιο και της επιθυμίας τους για σχέσεις καλής γειτονίας.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, έκανε δηλώσεις για το κυπριακό, αναφέροντας ότι για την Άγκυρα δεν είναι σημαντικό το όνομα του μοντέλου λύσης αλλά το τι θα περιλαμβάνει, με αδιαπραγμάτευτη για αυτούς την πολιτική ισότητα, την αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και τις εγγυήσεις.


Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.