16 προσωπικοί γιατροί ετοιμάζονται ν' αποχωρήσουν μαζικά από τα κρατικά νοσηλευτήρια

Ενημέρωσαν τον ΟΚΥΠΥ με κοινή τους επιστολή καταγγέλοντας το τεράστιο χάσμα στις αμοιβές των προσωπικών ιδιωτών γιατρών του ΓεΣΥ και των ίδιων στα κρατικά νοσηλευτήρια. 

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλουν ότι συνάδελφός τους ιδιώτης εντός του ΓεΣΥ λαμβάνει €23,521 τον μήνα και οι γιατροί νοσηλευτηρίων €3,008.

Ο κ. Χαριλάου, εκπρόσωπος τύπου ΟΚΥΠΥ, μίλησε στον Νικήτα Κυριάκου και ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι γιατροί εκφράζουν κάποιες ανησυχίες, έχουμε μιλήσει μαζί τους, θα ξαναμιλήσουμε μαζί τους, προγραμματίζουμε και μια συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα μαζί με την ΠΑΣΥΚΙ, για να συζητήσουμε τα οποιαδήποτε τεχνικά ή λειτουργικά προβλήματα προκύπτουν από το σχέδιο κινήτρων που έχει παραχωρηθεί στους προσωπικούς γιατρούς».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τους ανησυχεί το φαινόμενο φυγής ιατρών, αλλά προσπαθούν καθημερινά να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΥΚΙ κ. Κούμας διαβεβαιώνει ότι πρόθεση των ιατρών είναι να αποχωρήσουν. Πιο συγκεκριμένα δηλώνει ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ «προσπαθεί έντεχνα ν' αποφύγει τις απαντήσεις, αφού είναι επιλογή και δικαίωμα του ιατρού να μείνει ή να φύγει. Τους έχει αναθέσει η πολιτεία, έχουν έρθει εμπειρογνώμονες για να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αυτού του σάπιου όπως το αποκαλούσανε για να πάει μπροστά. Αντί να πάει μπροστά, πάει πίσω και δεν το αναγνωρίζουν και δεν το αντιλαμβάνονται».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι. 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.