Πρόσω ολοταχώς για μονόωρη στάση εργασίας ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ – Είπαν «ναι» και στη κλιμάκωση των μέτρων

Σε μονόωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι δάσκαλοι των Δημοσίων Σχολείων.

Σε μονόωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι δάσκαλοι των Δημοσίων Σχολείων.

Οι δάσκαλοι μέλη της ΠΟΕΔ κλήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν αν κάνουν αποδεκτή ή όχι τη μονόωρη στάση εργασίας που εισηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την ερχόμενη Δευτέρα. Λίγο μετά τις 15.30 π.μ. όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε γύρω στις 15.00 μ.μ. και λίγο αργότερα όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση διαφάνηκε ότι τα μέλη της ΠΟΕΔ έδωσαν στην ηγεσία τους το πράσινο φώς να προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ψηφοφορίας:

1ο Ψήφισμα για μονόωρη στάση εργασίας

ΝΑΙ: 93,7%

ΟΧΙ: 6%

Λευκά/ Άκυρα 0,3%

2ο Ψήφισμα για κλιμάκωση των μέτρων

ΝΑΙ: 95,3%

ΟΧΙ: 4,4%

Λευκά/ Άκυρα: 0,3%

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τρία επίμαχα ζητήματα: την αργοπορημένη, όπως υποστηρίζουν, στελέχωση των σχολείων, τη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα αλφαβητισμού και τον διασυρμό των εκπαιδευτικών εξαιτίας των παρεμβάσεων από εξωγενείς παράγοντες, ανάμεσά τους και οι γονείς.

Οι δάσκαλοι κλήθηκαν, παράλληλα, να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο να προχωρήσει, αν κριθεί απαραίτητο, στη λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένων και απεργιακών, για την έλλειψη κλιματιστικών στα σχολεία.

Ευγενία Σέργη

Λουίζα Σαββίδου

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.