Φυλακτού για υπόθεση επίθεσης δασκάλου σε μαθητή: «Αυτά που αναφέρονται δεν ευσταθούν»

Την υπόθεση επίθεσης δασκάλου σε βάρος μαθητή σε σχολείο στη Λεμεσό διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού τις τελευταίες ώρες. Η εκπαιδευτική οργάνωση των δασκάλων φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη για το πώς έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα.

Την υπόθεση επίθεσης δασκάλου σε βάρος μαθητή σε σχολείο στη Λεμεσό διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού τις τελευταίες ώρες. Τόσο η κατάθεση του μαθητή η οποία αναφέρει πως ο εκπαιδευτικός του τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον τοίχο όσο και η εκδοχή του δασκάλου για τον οποίον έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, βρίσκονται ενώπιον των αρχών.

Την ίδια ώρα η εκπαιδευτική οργάνωση των δασκάλων φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη για το πώς έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα.

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 για την πληροφόρηση που έχουν λάβει σε σχέση με το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, αναφέρει ότι το οποιοδήποτε περιστατικό πρέπει να διερευνάτε και εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδίδονται και πως πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες.

«Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, μια πρώτη ενημέρωση που είχαμε από το σχολείο είναι ότι αυτά που αναφέρονται δεν ευσταθούν», τόνισε ο κ. Φυλακτού.

«Όμως από τη στιγμή που η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία, νομίζω η διερεύνηση είναι επιβαλλόμενη και ας αφήσουμε την Αστυνομία και τις διαδικασίες να ολοκληρώσουν την έρευνα τους, κι εμείς εκείνο που λέμε εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν», πρόσθεσε.

«Άλλα, σημείωσε ο κ. Φυλακτού, να μην ξεχνούμε μέχρι να αποδειχθεί αυτό το πράγμα, δεν θα πρέπει να γίνονται τα οποιαδήποτε συμπεράσματα δημόσια και να καταδικάζουμε πρώτου να υπάρχουν τα στοιχεία».

Με τη σειρά του μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χρίστος Χατζηαθανασίου, ανάφερε πως όντως έχει γίνει μια τέτοια καταγγελία για ξυλοδαρμό παιδιού σε σχολείο από εκπαιδευτικό η οποία εξετάζετε από την Αστυνομάι.

«Ως Υπουργείο, πρόσθεσε, έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τη διεύθυνση και από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, την οποία αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή», ενώ παράλληλα τόνισε ότι ως ΥΠΠΑΝ έχουν ως αρχή τους την απόρριψη και την μη αποδοχή της οποιασδήποτε άσκησης βίας σωματικής ή λεκτικής.

Σημείωσε δε, πως «αν όντως υπάρχει θέμα τέτοιας άσκησης, τότε θα γίνουν οι δέοντες χειρισμοί  για την αντιμετώπιση της πράξης αυτής».

«Όμως, όπως έχω αναφέρει, ακόμα περιμένουμε και από την Αστυνομία πλήρη εικόνα του θέματος και από τη δική μας διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη».


Δείτε εδώ:
 Για κατάθεση ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι κτύπησε 9χρονο μαθητή [ΒΙΝΤΕΟ]

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.