Ψηφίζουν για τη μονόωρη και για κλιμάκωση των μέτρων οι δάσκαλοι [ΒΙΝΤΕΟ]

Με την εν λόγω στάση οι δάσκαλοι θα απαιτήσουν «μια μεγάλη αλλαγή τόσο στην οργάνωση όσο και στη νοοτροπία του Υπουργείου Παιδείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Διάσκεψη Τύπου για τη μονόωρη στάση εργασίας που προανήγγειλε για την ερχόμενη Δευτέρα η ΠΟΕΔ, παρέθεσε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Φίλιος Φυλακτού.  

Όπως ανάφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο κ. Φυλακτού,  αύριο (Πέμπτη) θα πραγματοποιηθεί η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση όπου τα μέλη της ΠΟΕΔ θα πραγματοποιήσουν ψηφοφορία, για να διαφανεί κατά πόσο θα εγκρίνουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να πραγματοποιήσει μια μικρή 40λεπτη στάση εργασίας.

Με την εν λόγω στάση οι δάσκαλοι  θα απαιτήσουν «μια μεγάλη αλλαγή τόσο στην οργάνωση όσο και στη νοοτροπία του Υπουργείου Παιδείας», πρόσθεσε.

«Θέλουμε με αυτή τη στάση, σημείωσε, να αξιώσουμε και να πούμε χωρίς την οποιαδήποτε επιφύλαξη ότι είναι η τελευταία χρονιά που αποδεχόμαστε να ξεκινούν τα σχολεία και να παρουσιάζονται τα οποιαδήποτε απαράδεκτα προβλήματα είτε ως προς τη στελέχωση, είτε ως προς τις πολιτικές που στηρίζουν παιδιά. Πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο».

Σημειώνεται δε, πως ενώπιον των μελών της ΠΟΕΔ θα τεθούν δύο ψηφίσματα. Το πρώτο θα αφορά την έγκριση της πρότασης για μονόωρη στάση εργασίας για τη αργοπορημένη στελέχωση, τη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα αλφαβητισμού, αλλά και τις παρεμβάσεις από εξωγενείς παράγοντες στο σχολικό έργο (π.χ. παρεμβάσεις γονέων).

Ενώ στο δεύτερο ψήφισμα τα μέλη της Οργάνωσης θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο να προχωρήσει σε κλιμάκωση των μέτρων τους, για τις κακές συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες (π.χ. με εγκατάσταση κλιματιστικών).

Μάλιστα, η ΠΟΕΔ δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμα και σε απεργιακά μέτρα.


Μαίρη Αυξεντίου

Επιμέλεια: Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.