Πρόγραμμα δράσης της Ε.Ε. το 2019 για την Τ/κ κοινότητα - €35, 4 εκατ. για νέα έργα και διευκόλυνση της επανένωσης [ΒΙΝΤΕΟ]

Πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2019 για την Τ/κ κοινότητα για νέα έργα και διευκόλυνση της επανένωσης.

Πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2019 για την Τ/κ κοινότητα για νέα έργα και διευκόλυνση της επανένωσης.

Πρόκειται για το ετήσιο πρόγραμμα της Κομισιόν ύψους 35 εκ, 4 εκατομμυρίων ευρώ για την Τ/κ κοινότητα, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

Σημειώνεται δε, πως από το 2006 μέχρι το 2019 η Ε.Ε. διέθεσε 555 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των Τ/Κ. Η νέα οικονομική βοήθεια των 35,4 εκατομμυρίων ευρώ στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Τ/κ κοινότητας και στη βελτίωση επαφών των δύο κοινοτήτων, αλλά και στην προετοιμασία για την εισαγωγή του κοινοτικού κεκτημένου  στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, μετά από μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι το πρόγραμμα βοήθειας επιδιώκει τη βελτίωση των υποδομών, τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, την ενθάρρυνση της συμφιλίωσης, αλλά και να φέρει τους Τ/κ εγγύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια διευθέτησης, που είναι ο απώτερος στόχος της βοήθειας μας», ανάφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η Κομισιόν αναφέρει ακόμα ότι προκειμένου να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων το πρόγραμμα θα συνεχίσει να παρέχει σημαντική χρηματοδότηση στη διερευνητική επιτροπή αγνοουμένων και τη τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά.


Παύλος Ξανθούλης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.