Διάλογο ζητεί ο ΓΓ ΠΑΣΥΔΥ για συνταξιοδοτικό εκπαιδευτικών

Διάλογο ζητεί ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου για το θέμα σύνταξης των εκπαιδευτικών.
 
Σε δηλώσεις του, ύστερα από συνάντηση της ΠΑΣΥΔΥ με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων είπε ότι «επειδή παρακολουθούμε κάποιες εξαγγελίες από πλευράς κυβέρνησης για την δημιουργία ενός Ταμείου Προνοίας, η δική μας η θέση είναι ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος για το θέμα της σύνταξης».
 

Εμείς επιμένουμε, σημείωσε, ότι θα ήταν ασφαλέστερο και για τις δύο πλευρές να επαναφέρουμε το επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης που ίσχυσε στην Κύπρο για πολλές δεκαετίες με επιτυχία.
 
«Η σύνταξη είναι εκείνη που διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο μετά το τέλος της καριέρας δηλαδή μετά από σαράντα χρόνια δικαιούται κάποιος να έχει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Κι αυτό θα επιδιώξουμε για τα μέλη μας».
 
Φυσικά, συνέχισε, έγιναν πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνο που υπήρχε στις προηγούμενες δεκαετίες, που δεν δημιουργείται σοβαρό κόστος. «Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να κάνουμε διάλογο. Ο διάλογος είναι εκείνος που δίνει λύσεις. Το να λέμε ότι εμείς επιλέξαμε το α΄ χωρίς να συζητούμε με εκείνους που θα το βιώσουν είναι λάθος και πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους αρμοδίους».
 
Πρέπει να υπάρξει διάλογος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να λέει ότι αυτή είναι η λύση και θα την εφαρμόσουμε».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.