Στα χέρια Αναστασιάδη η μελέτη του ΥΠΕΞ για κινήσεις στο ΣΑ για Αμμόχωστο [ΒΙΝΤΕΟ]

Συντονισμός Αμμοχωστιανών- κυβέρνησης για τις προκλητικές ενέργειες στην περίκλειστη πόλη. Τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Toν λόφο του Προεδρικού ανέβηκε ήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, σε μια προσπάθεια συντονισμού κινήσεων και δράσεων για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.Η συνάντηση έγινε στις 9.30 το πρωί. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει πλέον στα χέρια του την έκθεση για ενδεχόμενη προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη, αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο κύριος Προδρόμου την χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και όπως είπε, ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για όλα τα θέματα και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Μεταξύ αυτών, και των μέτρων, που λαμβάνει  η Κυπριακή Δημοκρατία. 

Υπογράμμισε ότι «Αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει πλήρης συντονισμός της Κυβέρνησης με τον Δήμο Αμμοχώστου για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των διαβημάτων που γίνονται».

Ερωτηθείς ο κύριος Προδρόμοιυ για το αν έχει δοθεί η μελέτη του ΥΠΕΞ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά με τις ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για το θέμα της Αμμοχώστουε ανέφερε ότι « έχει παραδοθεί η μελέτη. Συζητήθηκε και αυτό το θέμα με το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει πλήρης συντονισμός της Κυβέρνησης με τον Δήμο Αμμοχώστου για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των διαβημάτων που γίνονται».


Δήμαρχος Αμμοχώστου: Μελετάται το ζήτημα προσφυγής στο ΣΑ 

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος τους κατατόπισε για όλες τις ενέργειες που κάνει για την Αμμόχωστο και γενικότερα για το Κυπριακό. 

Τόνισε πως ο ΠτΔ θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Αμμόχωστο κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου  Ασφαλείας, στην ΕΕ, ενώ μελετάται το ζήτημα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο αντιδήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Χρύσανθος Ζαννέτος, έχει ζητηθεί επίσης συνάντηση με την ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φωτογραφίες Ανδρέα Μανώλη* 
 


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.