Τιτάνιες προσπάθειες του Υπ. Υγείας - Στοίχημα να του χορηγηθεί το φάρμακο πριν τις 4 Οκτωβρίου

Καρπούς απέδωσαν οι τιτάνιες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για τον μικρό Αντώνη. Η γονιδιακή θεραπεία θα του χορηγηθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα

Μετά από πολλές και καθημερινές προσπάθειες, έγινε κατορθωτό και τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας ολοκληρώνει τις διαδικασίες για το ραντεβού ζωής του μικρού Αντωνη με εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη για χορήγηση της γονιδιακής θεραπείας που θα του προσφέρει πλήρη αποθεραπεία από τη νωτιαία Μυϊκή ατροφία τύπου 1. 

«μπορώ να πω ότι είμαστε σε ένα εξαιρετικό καλό δρόμο οτι μέχρι την Δευτέρα θα έχω ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για να μας δώσουν το ραντεβού για την Αμερική για να φύγει ως την άλλη εβδομάδα», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Υπ. Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι διαδικασίες επισήμανε η κυρία Γιαννάκη. 

«Το Υπουργείο υγεια απο την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλάι αυτής της οικογένειας προκειμένου αυτό το παιδί να λάβει αυτήν την ενδεδειγμένη θεραπεία» 

Όπως εξήγησε έγιναν πολλές προσπάθειες για να παρασχεθεί η θεραπεία στην Κυπρο όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό για καθαρά λόγους τεχνογνωσίας, αλλά και νομικούς, καθώς το φάρμακο είναι εγκεκριμένο μόνο απο τις Ηνωμενες πολιτείες. 

«Απο την Πέμπτη λοιπόν έχω ξεκινήσω τιτάνιες προσπάθειες και ένας μεγάλος αγώνας για εξασφάλιση αυτού του ραντεβού σε εξειδικευμένο διαπιστευμένο κέντρο της Αμερικής» 

Στόχος του Υπουργείου να λάβει τη θεραπεία ο μικρός Αντώνης πριν απο τις 4 Οκτωβρίου. Πριν συμπληρώσει δηλαδή το δεύτερο έτος της ηλικίας του

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.