Στόχος η βελτίωση και αναβάθμιση του ΓΕΣΥ στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας

Επιστρέφουν στο τραπέζι του διαλόγου οι γιατροί. Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας αποφάσισαν να αρχίσουν εντατικές διαβουλεύσεις για βελτίωση του ΓΕΣΥ, με στόχο την εγγραφή όλων των γιατρών και νοσηλευτηρίων στο σύστημα.

Στο τραπέζι του διαλόγου επιστρέφει η ιατρική κοινότητα τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. 

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας, Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Ένωση Ιδιωτών Ιατρών, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και Πλατφόρμα Ιδιωτών Ιατρών συμφώνησαν να αρχίσουν άμεσα διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή για βελτίωση του ΓΕΣΥ και για ένταξη όλων των ιατρών και νοσηλευτηρίων στο σύστημα. 

«Ξεκινούμε μια καινούργια διαβούλευση και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαφανεί το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος όλων να βρούμε τις συγκλίσεις που να έχουμε ένα σύστημα που να μην αναγνωρίζουμε τις στρεβλώσεις και τα κενά του αλλά να αναγνωρίζουμε τις πραγματικες καλές διαστάσεις που θα αναβαθμίσουν τις ιατρικές πρακτικές της χώρας μας», δηλώνει ο Πρόεδρος ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Ο Σάββας Καδής, πρόεδρος ΠΑΣΙΝ ανέφερε: «θέσαμε ώς προτεραιότητα των προσπαθειών την βασική αρχή του ΓΕΣΥ που δεν είναι άλλη από την ελεύθερη επιλογή γιατροί και νοσηλευτηρίου.» 

Ικανοποίηση για την επιστροφή των γιατρών στο τραπέζι του διαλόγου εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι οι βελτιωτικές κινήσεις θα πρέπει να γίνουν στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας. 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφέστατος ότι υπάρχει νομοθεσία, οφείλουμε να τηρήσουμε τη νομοθεσία και ο διάλογος που θα διεξαχθεί και πρέπει να είναι εντατικός με τον ΟΑΥ, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Οργανισμός να εφαρμόσει το ΓεΣΥ και όχι οποιοσδήποτε άλλος -άκουσα και τις δηλώσεις πριν ότι θα μπουν σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ένας είναι ο αρμόδιος φορέας και αυτός είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου Υπουργός Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον ΟΑΥ, να αποστείλει άμεσα επιστολή σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να συζητήσουν τάχιστα τα διάφορα θέματα και να προχωρήσουν σε βελτιώσεις στο υφιστάμενο Σχέδιο Υγείας. 

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.