Θάνατος 14χρονου: Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα με έμπειρους λειτουργούς και με τη συμμετοχή ανακριτών της Αστυνομίας

Αρχισε η έρευνα για το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού. Αποφασισμένη η Επίτροπος Διοικήσεως, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Επίσης αναζητούνται οι αδυναμίες του συστήματος, ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και να μην έχουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα και να λάμψει η αλήθεια για το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, δηλώνει η επίτροπος Διοικήσεως και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,Μαρία Στυλιανού Λοττιδη. 

Το πρωί έλαβε τους όρους εντολής από το Υπουργικό συμβούλιο και αμέσως έπιασε δουλειά με την ειδική ομάδα που έχει συγκροτηθεί. 

Η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδου δηλώνει: «οι οροι εντολής είναι αυτό που επιτρέπει ειδικά ο νομος του επιτρόπου διοικήσεως ειναι η διεξαγωγή έρευνας προς πάσα κατέυθυνση προς διαπιστωση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό γεγονός στην διαπίστωση τυχόν ποινικών η πειθαρχικών αδικημάτων τα οποία εάν υπάρξει τέτοιο ζήτημα έχω την υποχρέωση να τα αποστειλω στον γενικό εισαγγελέα που ειναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για να το επιληφθεί. 

Η ομάδα διερεύνησης, απαρτίζεται από τέσσερις έμπειρους λειτουργούς του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, με ενδεχόμενο εάν παραστεί ανάγκη ενίσχυσης τους, αλλά και από δύο ανακριτές της Αστυνομίας 

«Eμεις έχουμε συστήσει την ομάδα μας ειμαστε πανέτοιμοι για να αρχίσουμε την διερέυνηση / έχουμε ετοιμάσει απο χθες επιστολές θα φύγουν για τις αρμόδιες υπηρεσίες με την ευχή οτι θα έχουμε καλή συνεργασία για να μην χρειαστεί οποιοδήποτε περαιτέρω μέτρο για να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειάζονται» 

Στόχος της έρευνας, να διαπιστωθούν τυχόν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα, αλλά και οι αδυναμίες του συστήματος, ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και να μην έχουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον. Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν στους επόμενους δύο μήνες. 

«Bεβαια έχουμε διάφορα εργαλεία στα χέρια μας δεν θα περιοριστούμε μόνο στην γραπτή πληροφόρηση αλλα συνάμα θα μπορούμε να πάμε επιτόπου να πάρουμε συνεντεύξεις μαρτυρία όπου χρειαστεί» 

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις 4 υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν κατά καιρούς την υπόθεση της οικογένειας. Στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και την Αστυνομία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επέκτασης της και σε άλλες υπηρεσίες. 

Την ίδια ώρα απάντηση στο ΑΚΕΛ που ζητά την παραίτηση της έδωσε απο τα Νέα του Αντεννα χθες το βράδυ η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

«Αυτην την στιγμή δεν θα ασχοληθώ με πολιτικές σκοπιμότητες η με πολιτικά παιχνίδια . Αυτην την στιγμή αυτόυ που με αφορά ειναι ο θάνατος ενός παιδιού και να δω όλα τα δεδομένα έτσι ΄σωτε να μπορέσουμε να αλλάξουμε πράγματα./ ΕΡΩΤΗΣΗ Αρα θεωρείται ότι δεν σας αγγίζει καμία ευθύνη ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ακούστε να δέιτε οποιοσδήποτε Υπουργός απο την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνει το αξίωμα έχει την παραίτηση του στην διάθεση του προέδρου», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου 

Σύμφωνα με την Επίτροπο Διοικήσεως το πόρισμα για το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού θα δοθεί στην δημοσιότητα, αφού προηγουμένως τύχουν επεξεργασίας τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων. 


Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.