Συνάντηση ΠτΔ με ηγεσία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Η περαιτέρω κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος σε συνάντηση του ΠτΔ με την ηγεσία της ΕΣΚ.

Τα ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την ενίσχυση της δημοσιογραφικής οικογένειας εκ μέρους της Πολιτείας, τέθηκαν στη συζήτηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, μ’ επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Φράγκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, συγκεκριμένα, ηγέρθη θέμα ολοκλήρωσης το ταχύτερο δυνατό της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Τύπου, έντυπου, ηλεκτρονικού και διαδικτυακού, με τρόπο που να διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα και τα δικαιώματα αυτών που πρωτογενώς παράγουν δημοσιογραφικό έργο, δηλαδή των δημοσιογράφων. Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη οριστικής ρύθμισης του θέματος έκδοσης δημοσιογραφικής ταυτότητας, για το οποίο η θέση της Κυβέρνησης είναι όπως η συγκεκριμένη δικαιοδοσία εκχωρηθεί πλήρως στην Ένωση Συντακτών.
 
Σύμφωνα με την ΕΣΚ, ηγέρθη επίσης εκ νέου η ανάγκη επανάληψης του τριετούς Σχεδίου Επιδότησης του Έντυπου Τύπου που λήγει φέτος. Όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την ηγεσία της ΕΣΚ, το σχέδιο αυτό θα επαναληφθεί για ακόμη μια τριετία. Από πλευράς της συνδικαλιστικής οργάνωσης ηγέρθη και θέμα διεύρυνσης του πιο πάνω σχεδίου, ούτως ώστε να καλύπτονται και τα εβδομαδιαία έντυπα. Περαιτέρω ζητήθηκε η εκπόνηση συναφούς ή παρεμφερούς σχεδίου που να καλύπτει και τον διαδικτυακό Τύπο.

*Φωτογραφία Ανδρέας Μανώλη

1

2

3

4

5

6

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.