Σε απεργιακά μέτρα οι δάσκαλοι – Κλείνουν για μια ώρα τα σχολεία [ΒΙΝΤΕΟ]

«Στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, από τις 7.30 το πρωί μέχρι η ώρα 8.25, θα γίνει μια μονόωρη στάση εργασίας ως διαμαρτυρία στα θέματα παρεμβάσεων των γονέων».

Σε απεργιακά μέτρα προχωρούν οι δάσκαλοι λόγω διάφορων παρεμβάσεων που γίνονται από τους γονείς στη δημοτική εκπαίδευση.


Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, αναφέρει πως «το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης ακολουθώντας όλες τις νομότυπες διαδικασίες εισηγείται προς τη βάση των δασκάλων στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, από τις 7.30 το πρωί μέχρι η ώρα 8.25, θα γίνει μια μονόωρη στάση εργασίας ως διαμαρτυρία στα θέματα παρεμβάσεων των γονέων».

Όσον αφορά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές λόγω του ότι δεν υπάρχουν κλιματιστικά στις αίθουσες διδασκαλίας, ο  Φυλακτού είπε πως θα έχουν τη Δευτέρα κοινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, προκειμένου να συζητήσουν αυτό το θέμα.

«Αυτό το θέμα πλέον δεν μπορούμε να το αφήσουμε και να είμαστε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα που γίνεται μέσα στις σχολικές μονάδες. Αλλά εκείνο που αυτή τη στιγμή μπορώ να εξαγγείλω είναι ότι η ΠΟΕΔ ανεξάρτητα από τη συνάντηση που θα κάνει με ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, θα προσκαλέσουμε τα ΜΜΕ, δημοσιογράφους, βουλευτές και κάποιους άλλους αξιωματούχους, να πάμε σε σχολείο και να παραμείνουμε σε τάξεις, να παρακολουθήσουν το μάθημα και μετά να εκφράσουν το πώς αισθάνθηκαν εκείνες τις ώρες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ.Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.