Προβλήματα διδασκαλίας αντιμετωπίζει σχολείο όπου φοιτούν εκατοντάδες αλλόγλωσσοι μαθητές [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε σχολείο όπου φοιτούν εκατοντάδες αλλόγλωσσοι μαθητές μετέβη η ΟΕΛΜΕΚ για να αξιολογήσει την κατάσταση και να μελετηθούν τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για να επιλυθούν τα προβλήματα διδασκαλίας.

Σε δηλώσεις του στον Αντέννα ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι σήμερα επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας στο οποίο υπάρχουν αρκετά προβλήματα λόγω του ότι υπάρχουν αρκετοί μαθητές που είναι αλλόγλωσσοι.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να θέσει το δάκτυλο υπό τον τύπο των ήλων έτσι ώστε  δωθούν λύσεις οι οποίες θα καταστήσουν το συγκεκριμένο γυμνάσιο αποτελεσματικό για όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους εκπαιδευτικούς για τον λόγο ότι δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που είναι αλλόγλωσσα.

Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα που υφίσταται με τα αλλόγλωσσα παιδιά είναι ότι μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες διδασκαλίας και ο εκπαιδευτικός έχει την υποχρέωση να μιλά με διάφορους τρόπους όπως νοηματική ή να μεταφράζει μέσω άλλων παιδιών έτσι ώστε να διδάξει τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα «αν θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά πρέπει να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής. Και πρόσθεσε πως όταν λέμε τάξεις υποδοχής ενοούμε να βρίσκονται εντός του σχολείου και  να λειτουργούν κατά την διάρκεια της σχολικής μονάδας έτσι ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται και τις περισσότερες ώρες να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Λουίζα Σαββίδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.