Εβδομάδα κρίσης στην Υγεία - Οι γιατροί απειλούν με μέτρα

Αδράνεια στην κάλυψη των κενών που προέκυψαν στα δημόσια νοσηλευτήρια, χρεώνει στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ. Δύο και τρεις μέρες πριν τα κρίσιμα ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας με ΟΑΥ και Ιατρούς, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα παιχνίδια.

Eβδομάδα κρίσης στην Υγεία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη κρίσιμα ραντεβού με τον ΟΑΥ και τους ιατρούς αντίστοιχα με την απειλή της ΠΑΣΥΚΙ για λήψη μέτρων να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη. 

Με επικριτική επιστολή, η συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών επιρρίπτει ευθύνες στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για την συνεχιζόμενη, όπως αναφέρει, επιδείνωση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και προειδοποιεί ότι οι γιατροί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 

«Ο ΟΚΥπΥ επιδεικνύοντας συνεχή αδράνεια, όχι μόνο δεν απέτρεψε, ως επί καθήκοντι, το κύμα φυγής Ιατρών, αλλά επιδόθηκε δυστυχώς σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθυστερώντας έτσι, απαντήσεις και προοπτική στους εναπομείναντες ιατρούς, με τελικό αποτέλεσμα το κύμα φυγής να αυξάνεται και να επιτείνεται καθημερινά». 

Η ΠΑΣΥΚΙ κάνει λόγο για αδυναμία του ΟΚΥΠΥ να προσλάβει γιατρούς για τα ΤΑΕΠ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι η πρόσφατη προκήρυξη 61ος θέσεων ιατρικών λειτουργών, αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια λειτουργούν με 61 ιατρούς λιγότερους από όσους πρέπει. Τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξουν και προσλήψεις γραφέων και νοσηλευτών, ενώ τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν τρεις γιατροί στα ΤΑΕΠ.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.