ΟΕΛΜΕΚ: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεια [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξεκινά με προβλήματα η νέα σχολική χρονιά.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, μετά τη λήξη της κρίσιμης συνεδρίας μίλησε στην κάμερα του Αντέννα, για το θέμα των τετραμήνων για την αξιολόγηση των μαθητών, με την πρόταση αξιολόγησης εκπαιδευτικού αλλά και το εκπαιδευτικό έργο, εξηγώντας της αποφάσεις που έχουν παρθεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

"Πράγματι ήταν μια σημαντική συνεδρία του κεντρικού συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ. Πρέπει να πω ότι είχαμε συζητήσει αρκετά σημαντικά θέματα, μεταξύ υτών και την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, την νέα νομοθεσία που έχει ψηφιστεί σχετικά με την αξιολίογηση του μαθητή στα δυο τετράμηνα, καθώς επίσης και τον τρόπο εξετάσεων τον οποίο επιχειρούν τα δυο πανεπιστήμια επιχειρούν να εισάξουν στα δυο δημόσια πανεπιστήμια, τα GSE."

 Επίσης συζήτησαν το θέμα των κινητών τηλεφώνων: "Υπάρχουν κάποιες σημαντικές τροποποιήσεις που έχουμε συμφωνήσει με τις προτάσεις τις οποίες έχουν κατατεθεί στην επιτροπή κανονισμών λειτουργίας των σχολείων μέσης εκπαίδευσης. Έχει περάσει η θέση της οργάνωσής μας για απαγόρευση μεταφοράς των κινητών τηλεφώνων εντός των αιθουσών διδασκαλίας. Είναι ομόφωνη απόφαση της επιτροπής.

Τα παιδιά θα παίρνουν τα κινητά τηλέφωνα μαζί τους, αλλά δεν θα μπορούν ούτε να τα χρησιμοποιούν ούτε να τα παρουσιάζουν κατά τη διάρκεια της σχολικής μέρας, αλλά και το κυριότερο δεν θα μπορούν να τα μεταφέρουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Τα κινητά τηλέφωνα θα είναι στα lockers και εκεί που δεν υπάρχουν θα πρέπει οι σχολικές εφορίες να προχωρήσουν στη δημιουργία τους. 

Δείτε όλα όσα λέψθηκαν στην μεσημεριανή εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί:



ANT1 Newsroom

Κατερίνα

04/09/2019>13:40

Χειροπέδες ποτε θα βάλουμε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.