Δίωρη στάση εργασίας από τους φαρμακοποιούς του δημοσίου [ΦΩΤΟΣ]

Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι φαρμακοποιοί του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι των φαρμακευτικών υπηρεσιών τήρησαν δίωρη στάση εργασίας από η ώρα 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ενώ παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Σημειώνεται πως τη δίωρη στάση απεργίας στήριξε η Συντεχνία Ισότητα και ο φαρμακευτικός κλάδος της ΠΑΣΥΔΥ, ενώ έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας βρίσκονταν καθ΄όλη τη διάρκεια της απεργίας οι πρόεδροι των δύο συντεχνιών.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο φαρμακευτικός κλάδος της ΠΑΣΥΔΥ,  η εν λόγω απόφαση πάρθηκε την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, κατά τη διεξαγωγή της έκτακτης γενικής συνέλευσης του κλάδου υπαλλήλων φαρμακευτικών υπηρεσιών.

Σημειώνει δε, πως η στάση εργασίας για κανένα λόγο δε στρέφεται εναντίον των ασθενών, αλλά «αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της εργοδοτικής πλευράς ώστε να προσέλθει σε γόνιμο διάλογο προς επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν με τις αλλαγές που προωθούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και επηρεάζουν άμεσα όλους τους φαρμακοποιούς δημόσιους υπαλλήλους αποσπασμένους στον ΟΚΥΠΥ».

Τονίζουν δε, ο κλάδος «αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο με την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τις μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού που τροχιοδρομούνται παρακάμπτοντας την νενομισμένη οδό μέσω της ΕΔΥ, όπως και την προσπάθεια μεταβολής των όρων εργοδότησης όπως αυτοί αναφέρονται και περιγράφονται στα σχέδια υπηρεσίας και στα συμβόλαια εργοδότησης».Μαίρη Αυξεντίου

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.