Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση του πολυδάπανου φαρμάκου στον μικρό Αντώνη [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη γονιδιακή θεραπεία στον μικρό Αντώνη. Το πρωί οι γονείς του ηλικίας είκοσι-δύο μηνών αγοριού είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα χορηγηθεί στην Κύπρο ή το εξωτερικό το πολυδάπανο φάρμακο.

Όλα πήραν το δρόμο τους για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη. Μετά από τη γραπτή ανακοίνωση για κάλυψη των εξόδων της θεραπείας του μικρού Αντώνη από το Κράτος, ήρθε και η προσωπική διαβεβαίωση διά στόματος Υπουργού Υγείας, σε συνάντηση του με τους γονείς του μικρού αγγέλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις έντεκα το πρωί.

Ο Χρίστος και η Χαρά Ανδρέου πέρασαν το κατώφλι του Υπουργείου Υγείας με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα από τις προηγούμενες φορές. Το χαμόγελο ήταν έκδηλα αποτυπωμένο στο πρόσωπο τους, γιατί επιτέλους δόθηκε ελπίδα ζωής στο σπλάχνο τους

 «Το θέμα όπως φαίνεται έχει γίνει πράξη αυτό που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο ότι οι ενέργειες θα είναι άμεσες έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την χορήγηση του φαρμάκου η οποία όπως γνωρίζεται με βάης κάποια επιστημονικά κριτήρια χρειάζεται η προετοιμασία η προμήθεια και ο χώρος που θα γίνει»

Τις επόμενες λίγες μέρες αναμένεται να ενημερωθούν οι γονείς που, πως, και πότε θα γίνει η χορήγηση του πολυδάπανου φαρμάκου, καθώς το ζητούμενο είναι να μην χαθεί πολύτιμός χρόνος. Γι αυτό και το Υπουργείο Υγείας εξετάζει και τα δύο πιθανά σενάρια για τη θεραπεία. Της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών

Όπως ανάφερε ο κύριος Χρίστος Ανδρέου, πατέρας του μικρού Αντώνη, «Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμα το τελευταίο που θα ήθελα να πω είναι πως ως οικογένεια νιώθουμε πανευτυχής που έλαβε αίσιο τέλος αυτός ο μαραθώνιος αυτή η αγωνία που είχαμε αυτές τις τελευταίες ημέρες για την πρόσβαση του γιου μας Αντώνη σε αυτήν την θεραπεία»

Ο μικρός Αντώνης που είναι σήμερα 22 μηνών, πολεμά με θάρρος και δύναμη ψυχής τη νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου ένα, από την ηλικία των 5 μηνών. Από χθες όμως βλέπει με το μέλλον.

Τα δευτέρα γενέθλια του Αντώνη είναι στις 4 Οκτωβρίου. Γι αυτό και όλοι εργάζονται πυρετωδώς για να γίνει η θεραπεία πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.